Nejste přihlášen/a.
ok. diky za rady .Jinač wifi router mám na ten se připojím ale pokaždé mi to přiřadí jinou adresu kamery (192.16x.x.xx) ale ten port je pořád stejný .to je asi to zaškrtlý políčko DHCP (Jestli to dobře chápu tak to pokaždý dá jinou adresu)
Jějaký univerzální postup jak nastavit síť nikdo nemá?
Ps: jak zjistím jestli mám veřejnou nebo neveřejnou síť?
Jak pisete. DHCP prirazuje adresu z routeru. Adresu si muzee nastavit sam na pevno jako statickou. Jestli mate adsl tak statickou adresu nemate na 99%. poptejte se u poskytovatele
OK, tak si zavolejte na o2. Bohuzel jak sjem jiz rikal, statickou adresu do internetu asi mit nebudete. Videl by ste to i na fakture. Platba za statickou IP je 99KC dle dtranek Telefoniky
192.168... jsou adresy pro vnitřní sítě, to máte tedy za routerem a tam si můžete dělat co chcete. Pro kameru buď rezervovat ip na routeru aby měla stále stejnou a nebo jinastavit napevno, nicméně vy musíte hlavně zjistit jak jste na tom s IP na wan straně, tedy do netu. To buď zjistíte porovnáním wan nastavení v routeru a třebas stránky www.mojeip.cz, ale i když by byla jiná tak může být natovaná 1:1 Takže to chce porovnat i se smlouvou, případně poptat u poskytovatele
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.