Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpřeházené složky v Picture Motion Browser

Od: malyfotograf odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, mám foťáček Sony Cybershot DSC-W125 a k němu je program na přetahování fotek do počítače Picture Motion Browser 3.0.Měnil jsem starý počítač za novější, tj. Složku s fotkami zkopíroval z disku D starého počítače na disk D nového počítače (na C jsou Windowsy) a kamarád mi nahrál a nastavil ten program (já to neumím nastavit).Bohužel jsem s hrůzou zjistil, že řazení složek je podle dne a nikoli pole roku!Ony ty jednotlivé složky obrázků z každého dne jsou pojmenovány a pak v tom programu seřazeny např. takto:2.3.20102.5.20093.7.20134.12.2008a nejde s tím nic dělat.Takže když chci najít něco o čem bezpečně vím že jsem fotil třeba v únoru loňského roku, tak to stejně musím prolézt celé odzhora dolu!Nemáte prosím s tím nějaké zkušenosti aby to natvrdo řadilo podle roku pak měsíce a nakonec dne? například podle data skutečného VYFOTOGRAFOVÁNÍ snímku?Nebo tip na jiný prográmek který by uměl komunikovat s foťákem - (jde jen o přetažení fotek na HDD počítače a vytvoření nové složky) kde by se to seřazení tadytoho všeho co tam je dalo nastavit trochu inteligentněji?Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, toto vypadá na nějakou chybu v nastavení toho řazení obrázků.

Pokud si neporadíte v nastavení programu nebo složky, tak zkuste program viz odkaz, který zobrazuje a umí i editaci obrázků. Je v něm i prohlížeč s náhledy a můžete tam i obrázky přejmenovávat a řadit. Myslím, že by měl načíst i fotky po tom připojení foťáku k PC. Zdravím!

slunecnice.cz/...

doplněno 22.02.14 10:02:

Nevím. Asi bych zkusil ten program zcela vypnout nebo i restartovat PC, jestli se to potom nezmění. Jinak, ten IrfanView je dobrý, tak bych ani ten původní program už nepoužíval.

doplněno 22.02.14 10:16:

Patrně připojíte foťák kabelem do USB k PC, ten ho načte jako paměťové zařízení a v tom programu si najdete ten připojený foťák a tam složku, kde jsou obrázky. Nebo si obrázky zkopírujete v okně - stejně, jako to děláte už nyní s nějakým jiným souborem. Po skončení kopírování ten foťák nejdříve odpojte přes ikonu (u hodin) a až pak vytáhněte kabel z USB.

malyfotograf
hodnocení

Dobrý den v tom PMB to bohužel opravdu nelze nijak nastavit. Prostě ten adresář s obrázky jsem zkopíroval do nového počítače, pak se tam nahrál ten program, ten si chtěl ty fotky jako zaregistrovat a pak je sám takhle seřadil (zřejmě podle názvu složky - a takhle to dopadlo. Pak jsem udělal pár zkušebních fotek a tyhle nové řadí správně, tak jak má. Ale ty staré ( co už tam jako byly) prostě nijak nedokáže.

malyfotograf
hodnocení

nejde to ani po restartu. A jak v tom infarview funguje to propojení s foťákem?

malyfotograf
hodnocení

jo ještě jsem zkoušel ze stránek SONY aktualizovat ten program (nyní se jmenuje PlayMemories) a je to to samé. Nastavit ručně tak jak chci to nelze...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]