Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC problém

Od: mcgyver® odpovědí: 7 změna:

Jak mám připojit vypalovačku LG GDR-8162 k základní desce MSI H87-G41 PC Mate, když slot IDE nemá(vždycky jsem tuto vypalovačku připojoval přes IDE.

Mám v této desce úplně nové paměti Corsair Vengeance LP 2*4gb a jdou mě na 1333MHZ místo na 1600MHZ, co je špatně?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Koupil bych novou vypalovačku, než se trápit s nějakou redukcí.

Paměti mohou jít AŽ NA 1600MHz, takže 1333MHz je v pohodě. Zasahuje se manuálně do nastavení v Biosu, ale nechal bych to tak.

chizuru*
hodnocení

0x

Co se týče vypalovačky, tento problém jsem sama vyřešila výměnou IDE vypalovačky za SATA.
A k těm pamětem. Pokud máte 1600MHz paměti s CL 9 až 11, mělo by stačit to někde v BIOSu přepnout. Pokud však máte paměti s CL 7 či CL 8, je to něco jiného. Protože ty se vždy spustí na 1333MHz a CL9, musí se v nastavení BIOSu povolit XMP (eXtreme Memory Profile), což jim dovolí běžet na jejich jmenovitou frekvenci a latenci.
Odkaz na paměti by byl nejlepší.

hodnocení

Paměti mám tyto: czc.cz/...

chizuru*

Zapomněla jsem na zásadní věc. Jaký máte procesor? Mohlo by se totiž stát, že podporuje jen paměti do 1333MHz.
Pokud však podporuje i 1600, mělo by to v BIOSu jít přenastavit.

hodnocení

No díval jsem se za tu cenu redukce IDE-SATA je opravdu výhodnější koupit DVD RW mechaniku. Chtěl bych tedy nějakou DVD RW mechaniku doporučit- hlavně, aby dobře dlouho a bez problémů četla vypálená média.

hodnocení

Procesor mám tento: procesory.heureka.cz/...

chizuru*

Potom by mělo jít normálně v nastavení BIOSu zvolit frekvenci RAM na 1600MHz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]