Nejste přihlášen/a.
Koss UR 10
Typ slucháteknáhlavní
Citlivost 94 dB/mW
Kmitočet min60 Hz
Kmitočet max20000 Hz
Sony MDR ZX 100
Typ slucháteknáhlavní
Citlivost100 dB/mW
Kmitočet min12 Hz
Kmitočet max22000 Hz
Koss pro ně mluví jednoznačně doživotní záruka a používám mnoho let Koss Porta pro a i uvedená UR 10 bez problémú a závad a k plné spokojenostim mají oproti Sony krásně plné basy.
albatros:
doživotní záruka je opravdu bomba
koupil jsem KOSS sobě i dceři, do půl roku se nám oběma přerušil kabík, nemyslím, že by mne bavillo do konce života každého půl roku ulatňovat záruku na přelomený kablík.
Nekupovat sluchátka nikdy podle vzhledu nebo nějakých technických parametrů - informace o tom, že sluchátka berou minimálně 12 Hz je k ničemu když se tam zároveň nenapíše kolik db útlum už zde je.
Pokud se ke sluchátkům nenabízí žádné relevantní informace, je to koupě naslepo. Takže buď koupit v eshopu a ve 14 dnech kdyžtak bez udání důvodu vrátit, nebo si je raději někde před koupí poslechnout.
Tady je frekvenční charakteristika Sony - podle ní bych si je teda rozhodně nekoupil, řekl bych že 25 db zvlnění se už nedá přeslechnout, no ale někomu extra nenáročnému by mohly stačit: en.goldenears.net/...
U Kossů jsem charakteristiku nenašel - zkuste hledat "frequency response".
Poslechnout na vlastí uši? To vám nedovolí... já tam byl taky jsem si je chtěl vyzkoušet a oni, že prý nemůžou, je to zákonově dané kvůli hygieně
Jaká náhoda. Sice nemám UR-10, ale mám UR-20, který používám u PC.
K poslechu hudby při cestování nemám ZX-100, ale ZX-300.
UR-20 slušně tlumí okolní hluk, pro běžného posluchače slušné a dostatečné podání tonů (mírně přebassované), tlustý a dlouhý kabel. Sluchátka na uších sedí pohodlně díky širokému hlavovému mostu. Pro někoho nevýhoda, že vlasy jsou slehlé a rychleji se mastí. Cena 600-700 + doživotní záruka.
ZX-300 se hodí pro použití "venku", sedí dobře, podání tonů vzhledem k vlastnostem reproduktorů slušný, v porovnání s Kossy horší. Víceméně vůbec netlumí, ani s max. hlasitostí nepřekryje hlučnější rušivé zvukové elementy, max. otráví okolí. Nezvyklý tvar hlavového mostu - parádu neudělají, člověk vypadá jak marťan - zvlášť na mužích s krátnými vlasy to nevypadá dobře. Lehké, skladné. Vzhledem k ceně - 350, nákupu nelituju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.