Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sluchátka jaká jsou lepší

Od: jyri* odpovědí: 11 změna:

Koss UR 10

Typ slucháteknáhlavní

Citlivost 94 dB/mW

Kmitočet min60 Hz

Kmitočet max20000 Hz

Sony MDR ZX 100

Typ slucháteknáhlavní

Citlivost100 dB/mW

Kmitočet min12 Hz

Kmitočet max22000 Hz

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vis*
hodnocení

2x

Osobně preferuji v případě sluchátek značku Marshall.

albatros498022*
hodnocení

2x

Koss pro ně mluví jednoznačně doživotní záruka a používám mnoho let Koss Porta pro a i uvedená UR 10 bez problémú a závad a k plné spokojenostim mají oproti Sony krásně plné basy.

albatros:

doživotní záruka je opravdu bomba :-D

koupil jsem KOSS sobě i dceři, do půl roku se nám oběma přerušil kabík, nemyslím, že by mne bavillo do konce života každého půl roku ulatňovat záruku na přelomený kablík. :-D

hodnocení

2x

Nekupovat sluchátka nikdy podle vzhledu nebo nějakých technických parametrů - informace o tom, že sluchátka berou minimálně 12 Hz je k ničemu když se tam zároveň nenapíše kolik db útlum už zde je.

Pokud se ke sluchátkům nenabízí žádné relevantní informace, je to koupě naslepo. Takže buď koupit v eshopu a ve 14 dnech kdyžtak bez udání důvodu vrátit, nebo si je raději někde před koupí poslechnout.

Tady je frekvenční charakteristika Sony - podle ní bych si je teda rozhodně nekoupil, řekl bych že 25 db zvlnění se už nedá přeslechnout, no ale někomu extra nenáročnému by mohly stačit: en.goldenears.net/...

U Kossů jsem charakteristiku nenašel - zkuste hledat "frequency response".

hodnocení

1x
Vykašlete se na papírové parametry..aneb papír snese vše..
Bežte si je poslechnout na vlastní uši...a pak vyberte.
anges*

Poslechnout na vlastí uši? To vám nedovolí... já tam byl taky jsem si je chtěl vyzkoušet a oni, že prý nemůžou, je to zákonově dané kvůli hygieně :)

jyri*
hodnocení

Mě zase řekly že to nemůžou v Okay vybalit protoze by to potom musely o x% slevit ten produkt tak sem jim řekl že děkuji ale že nebudu kupovat zajíce v pytli

hodnocení

1x

Jaká náhoda. Sice nemám UR-10, ale mám UR-20, který používám u PC.

K poslechu hudby při cestování nemám ZX-100, ale ZX-300.

UR-20 slušně tlumí okolní hluk, pro běžného posluchače slušné a dostatečné podání tonů (mírně přebassované), tlustý a dlouhý kabel. Sluchátka na uších sedí pohodlně díky širokému hlavovému mostu. Pro někoho nevýhoda, že vlasy jsou slehlé a rychleji se mastí. Cena 600-700 + doživotní záruka.

ZX-300 se hodí pro použití "venku", sedí dobře, podání tonů vzhledem k vlastnostem reproduktorů slušný, v porovnání s Kossy horší. Víceméně vůbec netlumí, ani s max. hlasitostí nepřekryje hlučnější rušivé zvukové elementy, max. otráví okolí. Nezvyklý tvar hlavového mostu - parádu neudělají, člověk vypadá jak marťan - zvlášť na mužích s krátnými vlasy to nevypadá dobře. Lehké, skladné. Vzhledem k ceně - 350, nákupu nelituju.

hodnocení

0x

"papírově" je rozhodně lepší SONY ve všech ohledech.

doplněno 21.02.14 21:15:

taky si myslím že líp vypadají, sice jsou o něco málo dražší, ale bral bych je :)

anges*
hodnocení

0x

čtete recenze na heurece hodně poradí ... Kossy jsou skladnější ale Sony jsou lepší méne poruchové

jezevecmoudry
hodnocení

0x

Jakékoliv Sennheiser

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]