Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytvoření domácí wifi

Od: aldurnx odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Nyní máme PC a notebook připojen ethernet kabelem. Chtěl bych vytvořit wifi síť, ale zároveň ponechat stávající způsob připojení. Co vše k tomu potřebuji? Představoval bych si to tak, že by se wifi mohla sdílet přes notebook, který by byl připojen ethernet kabelem nebo sdílení způsobem, že se ethernet kabel zapojí do nějakého routeru. O modemech, routerech a takových záležitostech vím minimum i když mám nadprůměrné poč. znalosti, ale v tomto oboru mám mezeru.

Takže by mě zajímalo co vše k tomuto budu potřebovat.

mnohokrát děkuji za odpověďi :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

kup router , ethernet pichnes do routeru , ten nastavis , notebook si pripojis wifinou a do PC bud povedes kabel router X pc , nebo si koupis wifi kartu a budes net chytat take pomoci wifi.

aldurnx
hodnocení

Díky. Tady bude stačit když se k wifině připojí onen notebook a mobily. PC zůstane stále napojen přes druhý ethernet kabel. Takže mi bude stačit když koupím router, do něj zapojím ethernet, nastavím a wifi bude funkční pro připojení?

pavelv*
21.02.14 10:23

ano

naihonn*
hodnocení

3x

V podstatě asi nejjednodušší je opravdu pořídit router s wifi. My doma máme tento access-pointy.heureka.cz/... a zatím si nějak nemůžu stěžovat. A i nastavení je relativně opravdu jednoduché.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]