Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vybrat router?

Od: kohyx* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o pomoc s vybráním vhodného Wi-Fi routeru. Nepotřebuji u něj nejnovější standardy 802.11 ac a snad ani 5GHz pásmo. Jde mi jen o spolehlivý snadno nastavitelný router s možností připojení tiskárny přes USB. Pokud možno abych za něj nemusel platit závratné částky. (cca tak do 2500 ideálně do 1500). Bydlím v panelovém domě (asi 65m2) a je žádoucí aby se signál dostal i přes 1 železobetonovou zeď.

Děkuji za vaše rady a zkušenosti.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasek*
hodnocení

3x

Dobrý den.

Např. Netgear JNR3210. czc.cz/...

Používal jsem ho do nedávna (než jsem si koupil wifi modem přímo od UPC) a byl jsem spokojený. Síla signálu moc dobrá - předtím jsem používal router od Zyxelu a zkusil jsem i router od TP-linku, ale tenhle (Netgear) byl určitě nejlepší (silný signál, nízká ztráta rychlosti, bezproblémový provoz). Dá se vypínat jak wifi, tak celý router. Tiskárna se dá taktéž připojit. Může se i připojit flash disk nebo externí HDD a mít to jako takové jednoduché síťové úložiště...

kohyx*
hodnocení

Děkuji za vaše odpovědí, jen bych chtěl oznámit že po poradě s rodinou jsem se rozhodl zakoupit vámi doporučený Netgar JNR3210. Dnes jsem ho objednal, zítra ho vyzvednu a nainstaluji a pozítří napíšu jak jsem s jeho výsledky (a určitě budu :) ) spokojen.

díky a pěkný den vám všem :)

hodnocení

2x

Z dražších bych doporučil tento: dvtech.ekatalog.biz/...

Pokud levnější tak asi tenhle: dvtech.ekatalog.biz/...

pavelv*
hodnocení

0x

Jakákoli překážka je u wifi problém, obzvláště pokud je vodivá (železo). Nikdo Vám neřekne na jistotu, že tam signál projde a pokud jo, tak v jaké bude kvalitě. To si vyzkoušíte sám. Ideální by bylo si od někoho wifi router pujčit a vyzkoušet jestli to alespoň projde.

tomasek*

Proč by měl být problém v 1 železobetonové zdi? Doma mi to chodí skrze 2 zdi a není to problém... Antény routeru samozřejmě musí mít dostatečný výkon - resp. čím vyšší ho mají, tím spíš signál projde s minimální ztrátou intenzity (a snížením rychlosti)... A na obyčejné USB wifi přijímací zařízení chytám signál snad 20 wifi sítí od sousedů (kde je těch zdí ještě daleko víc)...

doplněno 21.02.14 12:34:

pavelv: předpokládám, že železobetonové zdi jsou v panelácích dost podobné - neměl jsem problém se signálem přes 1 silnější zeď, ani teď nemám problém se 2 slabšími zdmi. Navíc nepředpokládám, že by v paneláku byla vlhká zeď. Samozřejmě že železobetonová zeď (stejně jako v podstatě kterákoli jiná) signál utlumí, ale nemyslím si, že by to mělo mít drastický vliv na kvalitu signálu. Daleko větší problém je dnes "hustota" wifi sítí, jelikož pomalu každý druhý má doma wifi router. Takže jde pak o to najít vhodný kanál (nejméně využitý).

pavelv*

Ano, možné to je. To že signál je za zdí, ještě neříká nic o jeho kvalitě(chybovosti). Problém je v tom, že železobetonová zeď se chová jako faradayova klec. Velmi záleží jakého průměru jsou železné pruty ve zdi a jak daleko jsou od sebe. Určitě pak také na vlhkosti zdi, vodní clona také brání signálu. Průchod se dá zlepšit nastavením menší rychlosti, fragmentací,...

kangaroo*
hodnocení

0x

access-pointy.heureka.cz/...

doplněno 27.02.14 16:48:

Osobně bych bral Netgear,Linksys,Tp-link,..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]