Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozevírací seznam v excelu - dle podmínky

Od: leicie odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

nevěděl by někdo, jak zajistit, v buňce naskočil seznam rozevíracího seznamu podle toho, co je v předchozí buňce (tedy najít ve zdroji hodnoty pro jednu entitu a ty nabídnout)?

Př. - Vedu si v Excelu evidenci nákupu PHM pro jednotlivé zaměstnance, někteří mají více vozidel. Do prvního sloupce napíši vždy jméno a v druhém bych chtěla rozevírací seznam s SPZ pro daného zaměstnance (ideálně se vyplní jedna z hodnot, třeba první nebo poslední).

- Jistě, šlo by si SPZ vyhledat a zkopírovat nebo opsat, ale to je zdlouhavé ( + riziko chybovosti lidského faktoru vysoké)

- Pak by šlo seřadit v tabulce Zaměstnanců a jejich aut zaměstnance dle abecedy a buňky s SPZ u každého zaměstnance označit a pojmenovat Jménem zaměsnance - to však nebude fungovat při zadání nového zaměstnance, pokud zapomenu pojmenovat buňky (opět může lidský faktor selhat )

- Taky jsem zkoušela vzorec: ve zdrojové tabulce mám kromě sloupce se jménem zaměstnance ještě jeden, kde je např. Pavel Novák 1 pro 2. SPZ a Pavel Novák 2 pro 3. SPZ. V tabulce, kde zapisuji mám navíc sloupec vedle Zaměstnace - vepíši číslo 1, pokud se nevybere ze zdrojové tab správná hodnota, pokud také špatně, napíši 2 - rychlé při zadávání, ale ne intuitivní (pokud někomu předám, nebude tomu rozumět) a navíc tabulka se seznamem aut se znepřehledňuje.

Pokud by se šlo vyhnout úpravě VBA kódu, byla bych ráda (dělám to jen v krajním případě - pokud chci opravdu funkční makro).

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

siki*
hodnocení

0x

Vzorek dat by nebyl?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]