Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adresa IP koliduje s jiným systémem v síti

Od: hahanaj* odpovědí: 17 změna:

Dnes mi vyskočila hláška ..Adresa IP koliduje s jiným systémem v síti. Hledala jsem radu na netu, ale nejsem z toho moudrá...co to pro mne znamená? Může to ohrozit počítače? Máme z jednoho routru napojené dva stolní pc. Díky za rady.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

no třeba to, že jste přidala nějaké zařízení a to používá stejnouIP adresu s tím co tam už je...

doplněno 19.02.14 15:07:

nepřidáva jsi třeba router? nebo wifinu?

hahanaj*
hodnocení

a to může být jaké zařízení...např? nikdy mi tato hláška nevyskočila

hodnocení

0x

Aby mohla správně fungovat zařízení připojená v síti musí mít každé zařízení vlastní IP adresu. U vás došlo k tomu, že nejméně dvě zařízení mají IP adresu stejnou. Musíte proto zajistit, aby na každém zařízení byla jiná IP adresa. Ta se dá snadno změnit.

doplněno 19.02.14 14:32:

Typicky jsou taková zařízení počítač, notebook, síťové tiskárny, router, v podstatě cokoliv, co můžete sdílet s jinými zařízeními na síti. Svoji IP adresu zjistíte třeba na tomto webu. Problém je v tom, že stejnou adresu má další zařízení na vaší síti. My ovšem nevíme, co vše vy v síti máte.

doplněno 19.02.14 15:07:

@claymam: Díky za opravu. Vnitřní IP adresu zjistíte na WXP takto: Start - Spustit - Otevřít: napište: "cmd", dáte OK a do černého okna napište "ipconfig"(bez uzvozovek)

mojeip.cz neumí zjistit vnitřní IP adresu 192.168.1.xx :)

hahanaj*
hodnocení

Ano na obou stolních pc máme stejnou IP adresu to snad ani jinak nejde ,když je to z jednoho routru .Nebo se mýlím? Jinak nic jiného zapojeno nebylo.

111®

jak je nastavena síťová karta na PC? IP napevno? pokud ano změnit na automaticky

IP zařízení musí být rozdílá, maska, ip brány a dns stejné. Pokud máte router tak Vám nic nebrání přepnout na automatické získávání IP z DHCP serveru a ten by si měl ohlídat kam kterou ip dá :)

Mýlíte. Stačí, když se budou lišit v posledním číslíčku.

doplněno 19.02.14 15:23:

Pro @hahanai.

hahanaj*
hodnocení

tak jsem změnila na automaticky a nic se nezměnilo - oba pc mají stejnou IP jako předtím.

111®

restart prohlížeče, nebo PC

doplněno 19.02.14 15:38:

potvrdila jsi OK?

doplněno 19.02.14 16:37:

jak s jednoho přívodu? foto nejde dát, detail toho jednoho přívodu?

doplněno 19.02.14 20:07:

hele jak se jmenuje to zařízení co přes to máte tennet...je to zespodu napsáno...

hahanaj*
hodnocení

oba pc jsme restartovali a nic není změněno- manžel tvrdí, že z jednoho přívodu nelze mít na dvou pc rozdílné IP- tak nevím

doplněno 19.02.14 17:18:

měli jsme dříve pevnou linku na telefon a když jsme ji zrušili, tak nám z ní napojili přívod do routru na pc

No jasně, máte ADSL, to je jasný. Pokud máte router jak píšete tak na přívodu internetu je to jedno zařízení a teď záleží jak to máte nastavený. Když jdete do start, spustit, cmd, ipconfig tak jakou IP Vám to napíše? Asi to není 192.168.x.x a nebo 10.0.0.X ne?

doplněno 21.02.14 08:23:

Mimochodem, nezapojovali jste to druhé pc až teď?

hahanaj*
hodnocení

ne ne zapojeny jsou oba počítače stejně od začátku a to už 3 roky a nikdy se nic takového neobjevilo, žádná taková hláška .

je to 88.100...

To jsem čekal. Podle všeho máte nastavený router na bridge, tím pádem běhá jen jako modem a proto máte veřejnou IP na PC. Měl by i zlobit internet. Nějaká změna musela být, samo se to nepřepne ;) Co je to za router? Zkusíme ho nastavit, popřípadě kdo to nastavil?

hm*
hodnocení

0x

Tak moment: jak to máte? Odkud vám jde přípojka internetu, z telefonní zásuvky, vzduchem wifi, nebo odkud? Dále: PC jsou připojeny síťovým kabelem přímo ze zadní zdířky, nebo z nějakého adaptéru USB, a kam (do čeho) jsou připojeny? Jakou máte teď v PC IP-adresu (zjistíte tím ipconfig, jak je popsáno výše)? Zkusili jste vypnout/zapnout i router, nebo co to máte?

hodnocení

0x

Nastavte počítače podle tohoto odkazu, mělo by to fungovat: lupa.cz/...

hahanaj*
hodnocení

máme to přesně podle tohoto návodu, který byl v instalačním balíčku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]