Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STEAM - instalace z DVD, ne z internetu

Od: mafitko odpovědí: 9 změna:

Ahoj, koupil jsem si DVD s hrou Mafia 2 a narazil na dost velký problém. Na obalu sice píšou, že pro spuštění hry je třeba připojení k internetu, ale že se mi bude hra místo z DVD instalovat a tedy i stahovat z internetu není ani slovo. K čemu jsem tedy kupoval DVD, to jsem si rovnou mohl koupit nějakou elektronickou licenci. Jenže v tom by největší problém nebyl, já bych to i vydržel že se to stáhne. Problém nástává zde: nemám neomezený internet, připojuji se přes mobil - fup 1gb a velmi nízká rychlost připojení, takže hra prostě nelze nainstalovat. Neexistuje nějaký způsob jak hru nainstalovat z DVD a né z internetu?

Děkuji moc :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No ten fup by neměl být problém, ona se hra instaluje z DVD a ze Steamu se stahují aktualizace. Když jsem to instaloval loni bylo to tuším kolem 300 MB. A možná bude jedno i ta malá rychlost, protože vás bude limitovat rychlost serveru Steamu.

Tehdy jsem si v pátek o půl jedenácté večer říkal, že si Mafii2 zahraju. Mám DVD nainstaluju a jedu, ne?

Hra se instalovala 6 hodin. Rychlost 200-300kb/s (Adsl jsem měl 1.8 Mb/s). A to jsem to instaloval v noci, kdy by mohlo být rychlejší připojení. Taky jsem si říkal na co jsem si kupoval krabicové balení a nakonec čekám na instalaci celou noc. (schválně jsem čekal, jak dlouho to bude trvat).

Tak mě to nas... naštvalo a znechutilo, že jsem ji 14 dní nehrál.

doplněno 19.02.14 21:44:

A do pr... Mám 14 dní nový comp a říkal jsem si, že zkusím znova nainstalovat Maffi2. Linka mi teď sice běží 2,9 Mb/s, ale jestli to připojení bude jako loni (200-300kb/s) tak to je stahování na týden.

Hope, pokud bude jako loni ta brzda server Steamu, tak jedině to píchnout u kamaráda, protože rychlost linky je celkem jedno, takže to bude trvat dlouho tak jako tak. Což někde např. v kavárně (i s noťasem) by byl problém.

doplněno 19.02.14 22:21:

Hope, průběžné aktualizace můžou mít pár kB. Když jsem Mafii2 hrál, tak aktualizace trvaly od pár vteřin po pár minut. (2,3)

Ale tady se jedná o všechny aktualizace od vydání hry. A jak vidno tady se činili. 7GB namá ani celé originální DVD (6,29GB)

Samozřejmě jsem mohl mít tehdy jen smůlu na páteční večer, kdy se milion půberťáků nudilo a všichni viseli na Steamu, proto to přetížení a malá rychlost. Doufám.

mafitko

Děkuji za odpověd. Problem neni v rychlosti pokud mam MB (tam se pohybuje podle toho Kde se nacházím od 1 az na 9Mbit, čili stahování az 1MB. Ale po vyčerpání dat, se rychlost brutalne snizi (uplne na minimum - nelze skoro mluvit připojení). A stahuje se aktualizace o velikosti 7 GB, coz tou rychlostí budu stahovat tak 2 měsíce :( odhadem.

7 GB, vždyť tolik ta hra nemá ani nainstalovaná *sok*

To pak člověk ani nemá chuť kupovat si hru, když vidí, jak to dopadá...

hop®
hodnocení

0x

Jako řešení bych viděl se kvůli instalaci píchnout na "jiný" internet, třeba na WiFi u kamaráda, souseda, v hospodě, kavárně - to je do NB nebo do PC?
Jinak fakt nevím...

doplněno 19.02.14 21:53:

@pepr: průběžně updaty se mi přes Ufouna zjišťují a případně stahují několik minut, téměř vždy po restartu a připojení na net. Když jsem (náhodou) doma, tak to přes UPC je pár vteřin, někdy to ani nezaregistruju, takže to asi nebude jen rychlostí steamového serveru...

doplněno 19.02.14 21:54:

@mafitko a nebylo by nejjednodušší si jednorázově připlatit za zvýšení FUPu, pokud to operátor umožňuje?

mafitko

nojo, mit net od upc, tak to neřesim. je to pc. dokonce jsem nasel nějaký navod, jenze stejne ti nefunguje.

support.steampowered.com/...

sice se ukáže instalacez dvd, ale za chvíli (asi po trech gb) se začnou stahovat aktualizace.

hop®

Hele, určitě by poradil @fatalwir, jenže ten je teď se školou na horách, zkusím ho dohonit aby k tomu řekl svoje...

doplněno 20.02.14 00:39:

Jo, jsem ho "ulovil" dřív, než jsem doufal... :)

Ja osobne DVD Mafie II nemam, mam ji koupenou primo na Steamu, takze osobni zkusenost s timto pripadem nemam, ale rekl bych ze se urcite cela hra nestahuje. Budou to vyse zminene aktualizace a mozna jazyk. Pokud si prenastavim jazyk te hry, zacnou se okamzite stahovat veskere hlasky a titulky a to take neco zabira.

doplněno 20.02.14 00:09:

A nebo se take mohou stahovat nektera DLC. Ty jsou take docela velike.

Hra se instaluje z DVD a stahují se aktualizace.

Samotná instalace hry je bez DLC. Ty se instalují, stahují zvlášť.

Mám koupený Special exended edition (hra, dodatky, mapa) a DLC jsou na druhém DVD.

...

Jde o to jak to udělat, aby se aktualizace mafitkovi nestahovaly nebo aspoň po částech, aby se vlezl do Fupu.

mafitko

No tak ja mam taky tu special edici (koupena na alze -349,-). Pri te prvni instalaci se hra skutecne instalovala z dvd a v prubehu se instalace sama "premenila" na auktualizaci. Ale kdyz jsem se kouknul do steam slozky tak tam byla jen slozka MAFIA s s jednou slozkou a par podslozkama a 1 souborem o 1kb, jinak to bylo prazdne.

Tudíž se asi stahovala hra cela. Nějak si neumím představit že by aktualizace ke hre co ma ba dvd 6,5 gb meli 7gb. po te druhe instalaci (podle návodu) jsem se tam nedival, ale ted jsem v praci, tak az ráno.

.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]