Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Nevím si rady s výběrem grafické karty.
k sehnání grafická karta která chce zdroj 240watt se už nevyrábí ani neprodává.
a proto se chci zeptat jestli mohu použít tuto grafiku alza.cz/...
do této sestavy:
Processor AMD Phenom II X3 B75
500 gb WD HDD
4 gb RAM DDR3
win 7
Zdroj asymetrický 240 watt
konkrétně je to tento pc gigacomputer.cz/...
interní grafická karta sice o trochu náročnější hry stíhá ale nemám z toho takový požitek.
Ta grafická karta kterou jsem si vybral jen na oko p=ožaduje 350 wattový zdroj a já mám 240 watt a zajímá mě jestli to ten zdroj vážně utáhne nebo jestli budu muset koupit grafiku na 300 watt. prodejce uvádí že tam můžu dosadit grafiku ale neřekli jakou. má to pcie 16x děkuji předem za odpověd doufám že mi někdo pomůže =)
No je to grafická karta s aktivním chlazením, tak tam to nějakou tu spotřebu má. A ano, takové karty, co jim stačí méně výkonný zdroj se samozřejmě vyrábí. A právě mají obvykle pasivní chlazení. A proto by nejspíš stačily pro tenhle očividně opravdu spíš kancelářský počítač. Super geniální výkon při hrách to mít nebude.
No právě i ty s pasivním chlazením chtějí zdroj 300 watt a nevím jestli to pojede toť otázka. ten radeon 4200 není špatnej už jsem ho testoval a něco zvládá. Není to jak se říká lidově zrovna žádná šunka ale chtěl bych tam něco trochu lepšího s větší pamětí.já hraji spíš starší hry jako call of duty modern warfare 2 nebo dead space. větší rozlišení si můžu dovolit ale grafika pak nestíhá a to jsem chtěl napravit novou grafickou kartou. ale jde mi o to jestli to ten zdroj zvládne aspon nějakou grafiku která chce 300watt s nižší watáží jsem nenašel.
Je to málo. Máte k dispozici 240w zdroj a při optimistické účinnosti 80% máte 200w. Našel jsem na netu, že procesor může vzít 95w, pak bude mít nějakou vnitřní spotřebu deska 5-10w, HDD 10w, paměti 10w, DVD 10w. Tak na spotřebu GK vám zbývá 70w! V normálním režimu by to mohlo fungovat, ale po spuštění her to asi bude padat. Nemusí to být okamžitě při spuštění, ale když dojde na náročnější akci, tak si vše řekne najednou o hodně energie celé to spadne. Prostě musíte k tomu dodat silnější zdroj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.