Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde spustit počítač

Od: jokabuki odpovědí: 9 změna:
Po zapnutí vypínače se objeví úvodní obrazovka s informacemi o hardwarové konfiguraci,pak ale monitor ztmavne a nic.Na F8 ani na nic jiného počítač nereaguje.Co stím? Mám XP.Díky za každou radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Většinou takový problém způsobuje nějaký hardware-neměnil jste něco v počítači?Co nějaký software-nebylo tam něco v poslední době taky něco měněno?Je tu od Vás málo informací co zkusitsem napsat nějakou konfiguraci HW+SW.Každopádně napsat který poslední změny se udělaly před nefukčností PC.

hodnocení

0x

zkus toto, cituji co mě odepsali z jedné poradny

" Vlozit WinXP CD > Recovery console > chkdsk /f (alebo je to prepinac /r, neviem presne) > fixmbr > fixboot > restart. Mohlo by pomoct, niekolkokrat ma tato trojkombinacia prikazov vytiahla zo slamastiky "

jabraka*
hodnocení

0x

podobný problém jsem měl na svém nynějším počítači také.pouštění skončilo nějakym chybovým hláčením a dál to nespustilo nic.Kamarád u firmy,zabývající se opravami počítačů mi sdělil při testování závady,že je jediná cesta,disk zformátovat.Tím bych přišel o všechny potřebná a důležitá data, fotogalerii a videa.Zkusil jsem přeinstalaci XP z půjčeného originálního disku-Po nastavení prority CD playeru v BIOSu se instalátor spustil ale končil kodovým údajem,který nefungoval,protože byl určen pro jiný počítač.Takže jsem se pokusil Registry ošidit.Nainstaloval jsem nejprve Win 98.Ty jsem sice pak spustil pouze v nouzovém režimu.

Pak jsem pomocí 98 ek přetáhl všechny použitelné soubory a uložil do nich.Pak jsem mazal postupně soubory XP systému z registrů až se mi konečně chytnul ten kód z originálního disku.A zajásal jsem z prvního spuštění.XP.Ty 98 Win mi tam zůstaly.Ale tyto

XP mi ohlašuje Mikrosoft jako piráty,takže nespouštím aktualizace.

JABRAKA

hodnocení

0x
Z ničeho nic? Zkoušel jsi to chvíli nechat? Je nějaká změna v té konfiguraci? Když nabootuješ z install cd a dáš konzoli pro zotavení a napíšeš ten chkdsk /f (to zkontroluje disk) pak fixboot a pak třeba to fixmbr (po každém příkazu co to udělá a zkusit bootnout normálně). Sázim hlavně na ten chkdsk a zvlášť pokud máš disk ve fat32 ale to jsi neřekl :)
Joo a v bisu vidíš disk v pohodě?
výtka
Upozornění od sys maverick 16. 06. 2008 00:07:37
No a poslední možnost je opravná instalace,ale to má čas
jabraka*

To Maverick:
ale tato rada má jeden nedostatek.Když nejde počítač spustit,kam budeš ty DOS příkazy psát,když ani EDIT nefunguje?

Nejprve bootuješ installdisc,spustíš instalátor.nakonec to skončí oknem s požadavkem zadání kodu,ten to odmítne a jsi v ...

Editovat už nejde,jedině v jiném systému.

JABRAKA

Proč by to odmítalo kód? Nevim jaký myslíš- jestli opravná tak to vezme normálné product key co je platný, předpokládá se že máš doma instal cd ze kterého jsi instaloval a ne nějakou starou, no a pokud jde o recovery konzoli tak tam jediné heslo co to chce je heslo admina.
Takže v čem vidíš nedostatek? ;)
jabraka*

To je ten průs..,původní XP,které byly legální a nainstalovány v počítači,se totálně sesypaly.Samozřejmě,že k nim nebyl CD ROM,s instalačním programem.Takže jsem zkoušel od syna z počítače,také originál a ten už se choval odmítavě.

JABR

No jasně, když si tam měl corporate a chtěl jsi tam cpát normální tak se nediv ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]