Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nečekané vypínání notebooku

Od: ringo® odpovědí: 30 změna:

Tak dnes již počtvrté se mi sám z ničeho nic vypnul notebook. Prostě jakobych ho vypnul sám. Zdechne, nic nenapíše a při opětovném zapnutí se chová zase normálně. Baterie je nabitá a je v síti. Čímto může být? Dík za každou radu.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x

Nemůže se vypínat z důvodu přehřátí?

Máte v PC nějaký program, co sleduje teploty jednotlivých komponent?

hodnocení

Může...větrák jsem zapnutej neměl a teplotu nekontroluju.

hanher*

Stáhněte si tento program a případné vyšší teploty nám zde oznamte, problém může být tam, ale i někde jinde.

slunecnice.cz/...

hodnocení

68-76 stupňů větrák jede už 20 minut

hodnocení

0x

Mohl by se přehřívat. Zkuste mu pořádně profouknout otvory v okolí větráku.

danysek
hodnocení

0x

Bud se přehřívá, nebo je tam nějaký vir.. :) taky se mi před několika rokami vypínal notebook sám od sebe. Vyčistil jsem větřáček a pořád se vypínal projel jsem důkladně celý pc antivirem a viry smazal a od té doby běží bez problému a nevypíná se sám od sebe

hodnocení

Pročištění jsem udělal jako první /antivirem/.

danysek

tak vyčistit větráček a když to nepomůže tak to zkusit ještě projét eset.com/... nebo malwarebytes tyto zjistí všechno když je něco v nepořádku s pc :)

hodnocení

Tak jsem přišel na to, že mám úplně rozžhavený konektor napájení /samce/ a občas to vypíná/zapíná. Asi v tom bude problém.

Co je to za model? Už jsem se setkal s notebookem co měl úplně debilně provedené kontakty v napájecí zásuvce a sameček byl díky tomu úplně vyjiskřený.

hodnocení

MSI GT 660 tak teplotou to není, protože teď se vypnul po pár minutách ještě studený.

doplněno 16.02.14 20:41:

Tak jsem asi skončil. Je to čím dál častější. Obnovení systému nepomohlo a vyčistit tím doporučeným nelze, protože padne systém, takže to nestihne... Zdá se mi že to rychleji zkolabuje při nečinnosti.

galy
hodnocení

0x

Zdravím zkoušel jste jnou nabíječku?

hodnocení

Ne, jinou nemám, ale něco s nabíječkou to asi fakt bude.

galy

Zkuste sehna stejnou nabíječku. Řešil jsem jedné známé ten samí problém. Nabíječka nedodává potřebonou energii do noťasu. Mimochodem jak starý je notebook.

galy

Zkuste sehnat stejnou nabíječku. Řešil jsem jedné známé ten samí (nebo podobný ) problém. Nabíječka nedodávala potřebonou energii do noťasu. Mimochodem jak starý je notebook.

17.02.14 18:10
hodnocení

4. rok

ben®

Dobrý den, ještě zkuste vytáhnout napájecí kabel a jen provoz na baterii, zda bude rozdíl, resp. zda NTB poběží nebo "zdechne". Pokud poběží, tak bude asi problém s adaptérem. Zdravím!

doplněno 17.02.14 18:28:

galy - to je asi pravda, ale takových 30 minut by ještě baterka dát mohla - snad i více.

doplněno 17.02.14 18:54:

ringo - něco jsem našel. Ještě si to dobře pročtěte, ale je tam uvedeno, že je to i pro ten Váš NTB. Zkontrolujte si i konektory, zda jsou stejné a případně i hodnoty na původním adaptéru.

alfa-omega.cz/...

galy

jj souhlasím + - těch 30 min by ještě mohla zvládnout.

galy

Po 4 letech už moc ani baterie nevydrží :) . Rozhodně zkuste jinou nabíječku (adaptér) :)

ff*

Po 4 letech může být chyba v baterii.

Vyjměte baterii, zda se notebook přestane vypínat.

hodnocení

Baterka vydrží přes hodinu v pohodě. Zatím to nevyplo, takže asi vážně nabíječka. Kolik tak stojí nová?

doplněno 17.02.14 18:54:

150w, 19, 5v

A není problém opravdu jen v konektoru? Kupovat kvůli tomu nabíječku by bylo trochu zbytečné...

hodnocení

Bohužel neznám nikoho, kdo se párá s tím, aby měnil zalité konektory.

praivo*

Tyto konektory se dají běžně koupit. Prostě se ustřihne starý a připájí nový (můj stál asi 20 Kč), pak to vypadá nějak takto:

Nečekané vypínání notebooku
ff*

Za zkoušku nic nedáte. Zkuste to také bez baterie.

Chyba může být v ní. A potom je investice do nabíječky zbytečná.

hodnocení

Tak problém je buď ve zdroji /nabíječce/, nebo v konektoru v notebooku na připojení zdroje. Jak mám ale zjistit co z toho je špatné když nemám jiný zdroj? Na baterii se ještě nevypnul.

Tohle bývá na 99% problém konektrou nebo přelomeného kabelu - dát nabíjet baterku a zkusit to prohýbat...

doplněno 20.02.14 19:02:

a kontrolovat kontrolku nabíjení.

hodnocení

No to právě bliká, ale nevím v čem to je...

ff*

A pouze na nabíječku bez baterie se vypíná?

galy

Zdravím. Zkus se poptat někoho ze známých nebo přátel jestli nemají stejnou nabíječku a popros je o půjčení. A nebo to riskni a kup nabíječku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]