Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC hra jako zábava...Jakou doporučíte?

Od: morus* odpovědí: 9 změna:

Ahoj všem čtenářům. ;)

Jak již plyne z předmětu, mám na vás otázku ohledně toho, jakou hru si mám vybrat k zahrání, respektive jakou byste mi doporučili vy. :) Na úvod chci jen dodat, že pravidelně čtu, učím se do školy, nosím dobré známky, sportuji...prostě od všeho něco. :) Takže mi sem nepiště, že jsem nějaký závislák na PC a tak. ;) Děkuji.

Jako další informaci bych vám chtěl něco povědět o tom, jaké hry jsem hrál, proč, a jaké hry nechci nebo nemůžu hrát. :)

Nenávidím online hry - jsou strašně závislé a sice vydrží na dlouho, ale dost často se jim musím každý den věnovat, což mi nedostatek času zakazuje. ;) Také nemám rád hry, ve kterých jsou takové ty blbůstky typu: "zastřel ho"; "zabíjej všechny, kteří se naskytnou"; apod. Nemusím hry s násilím, zbraněmi, krví (vesměs se jedná o hry typu Far Cry aspol.). Takže ty taky ze svého vyloučení prosím vyloučete. Také mi nemá cenu doporučovat hry pro pěti-leté děti typu omalovánek, jednoduchých puzzlí, Maria apod. Jedna hra, kterou nemusím, ale nepatří k výše zmiňovaným žánrům, je The Sims. Prostě děsná hra! :)

A teď k tomu, co mě na PC baví. Baví mě logické hry. Mám však radši logické hry s lákavým příběhem, grafikou...tetris fakt ne. ;) Některé 3D hry (hrál jsem Star Stable; StarShine Legacy; Harry Potter - všechny díly). Můžete i holčičí, které však mohou hrát i kluci (v rámci možností :D). Dále mám rád tzv. "obsluhovačky" (Family Restaurant; Mistr kuchař; Katčin rybí krámek) a "pátračky" (Natalie Brooks; Záhadná kuchařka; Labužníkův ráj). Farm Frenzy mě také docela bavilo. ;)

Doufám, že tohle vám zatím postačí, níže napíšu ještě hry, které mi tady NEDOPORUČUJTE, protože jsem je už hrál. ;)

Hry od firem Špidla s.r.o.; Alawar; Myplaycity.com. Fish Fillets 1+2; Star Stable 1-4; StarShine Legacy 1-4; Harry Potter 1-7; Family Restaurant; Plants vs. Zombies 1+2; Subway Surfers (na tabletu; příliš nezaujala :D); Badland (tablet); Limbo (násilí tam bylo, ale takové...jiné. ;)).

Díky všem, co mi něco doporučí. ;)

doplněno 16.02.14 09:39:

P.S: Oprava: Takže ty taky ze svého doporučení prosím vyloučete.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Psychonauts

morus*
hodnocení

Díky. Vypadá to lákavě, vyzkouším. :)

greenbull*
hodnocení

2x

Logická hra která má příběh Portál 1 a 2. Ale dvojka je lepší :)

morus*
hodnocení

Fíha. :) To je bomba! :D Také vyzkouším, na 100%. ;)

tomasek*
hodnocení

2x

Mě osobně baví/bavily "adventure" hry. Klasika je např. hra Polda (několik sérií). Klasické jsou i starší hry, často jen v agličtině (resp. v češtině už o dost hůře sehnatelné) - nevím, jak moc angličtinu ovládáte. Např. Broken sword nebo Ben Jordan.

Potom nejsou špatné "taktické" hry typu Civilization.

Nevím, jestli doporučovat i online hry, když je nenávidíte :). I když jsou některé jednodušší, tak člověka na nějakou dobu zabaví - třeba "věžové" hry typu Kingdom Rush.

morus*
hodnocení

Polda vypadá slibně. :) Ty další dvě hry v angličtině vypadají velice podobně, ale jsou anglicky, jak jste psal. Hra Civilization mě moc nezaujala, nevadí, zkusím a uvidím. :) Kingdom Rush je docela lákavá hra, také určitě vyzkouším. :) Online hra to sice je, ale v některých případech to ani tak nevadí. :) Děkuji za typy. ;)

tomasek*

Není zač. Ten Broken Sword je i v češtině (ne "dabing", ale texty) - ale už to asi neseženete. Resp. koupit by se to možná ještě dalo, ale ke stažení na netu asi k dispozici česká verze nebude. Je také nutné mít na paměti, že ty hry mívají často několik "dílů"/pokračování. Takže je možné, že třeba ty "prvotní" verze v češtině nebyly, ale byly až od určitého dílu.

Civilizace je taky v několika verzích - základ hry je vždycky stejný, jen se mění lehce grafika a různé možnosti/funkce hry. Vyšší verze neznamená zákonitě lepší "hratelnost". Kromě "komerční" Civilization je i "freeware verze" C-evo.

Online her je strašná spousta, ale bohužel těch dobrých je jen "hrstka". Dobré hry jsou např. od Armor Games - mají stránky a tam jsou různé kategorie her - ty s vyšším hodnocením bývají lepší...

morus*
hodnocení

Díky za rady. ;) Prohledám net a něco určitě najdu. :) Také navštívím Armor Games, abych tam zkusil pár her. :)

hodnocení

0x
Dobrá logická hra je česká Fish Fillets, kdysi jsem u toho strávil hodně času a něco jsem ani nedořešil. A ještě mužů doporučit Mafii 1 i 2. Nejde jen o bezduche střílení, má to příběh. Jinak mě nic moc jiného neoslovilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]