Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zálohování systému na externí disk H

Od: misa504* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Mám stolní počítač WIN8, Mozilla Firefox 27.0

Počítač mám rozdělen na 4 disky : C - kde mám Program Files, Program Data, Sky Drive Temp, totalcmd, Users, Windows a další.

Dále disk D , F , G

Na externím disku H - 1TB - mám zkopírováno C, D, F, G

A měl bych dotaz.

Když mám na stolním počítači nastavené aktualizace, tak je jasné, že se mi mění nějaké hodnoty na C v PC.

Chtěl bych po čase aktualizovat i tu složku C na disku H. Stačilo by aktualizovat na H třeba jen něco z C ( Program Files, Program Data, Sky Drive Temp, totalcmd, Users, Windows a další ) nebo musím smazat na H vše na C, a pak z počítače zkopírovat vše na C a to pak zase zkopírovat do C na H?

Děkuji za případné rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Existují různé zálohovací programy, Win 8 ho mají přímo v sobě, který se o vše postará sám, umí vytvořit přímo bitovou kopii systému, takže po obnově ze zálohy máš komp přesně ve stavu, v jakém byl v době pořízení zálohy.

tomasek*
hodnocení

0x

Tenhle způsob zálohování se mi zdá dost nešťastný... Lepší je použít nějaký program. Daná funkce (zálohování) obsahuje i přímo Win8, ale přiznám se, že jí nepoužívám, tak nevím, jaké tam jsou možnosti. U programu, co používám (Acronis True Image), je možné zálohovat jak diskový oddíl, tak určité složky. A je možné provádět tzv. "přírustkové zálohy" - tzn. prvně se vytvoří záloha všeho, co člověk zvolí a potom už se jen vytváří "záložní soubory", ve kterých jsou zaznamenané změny od poslední zálohy (tzn. nedělá se celá nová záloha)...

doplněno 15.02.14 13:15:

Fidonet: S Acronisem jsem nikdy neměl problém - nevím to jistě, nicméně si myslím, že ty přírůstkové zálohy fungují tak, že když pak chcete zálohu obnovit, tak se jako "základ" použije ta hlavní a v té poslední je v podstatě informace, jak má "obnova" vypadat - jaké soubory dále z těch přírůstkových použít a jaké naopak již ne... S jinými programy nemám moc zkušenost - když jsem jich pár vyzkoušel, zjistil jsem, že nejvíc mi vyhovuje právě Acronis a jiný nepoužívám.

doplněno 15.02.14 13:17:

Ještě takový "dovětek" - s těmi přírůstkovými zálohami se pak člověk dostane do situace, kdy mají samozřejmě dohromady více GB, než "zdroj zálohy" - takže když už jich mám víc (např. 5), tak udělám novou zálohu (celkovou) a ty předchozí smažu... A takhle pořád dokola :).

fidonet*

Tomašek: jaké máte zkušenosti s těmi přírustkovými? ja jim moc nevěřím. Raději dělám vždy celou. A starší mažu. Když obnovujete, tak date zpustit ten přírustek a on si poradi uplně v pohodě? Protože musí nejen si poradit s tim co je nové, ale taky s tím co bylo vymazáno včetně virů, které v novem stavu ( přírustku) již nejstou ( byli již odhaleny). Opravdu s tim máte jen dobré zkušenosti? Jinak ano, Acronis je TOP. Umí vše a je 100%

doplněno 15.02.14 12:46:

Opravdu Acronis je TOP program. Jednoduchý a velice intuitivní. A není tam co zkazit. Záloha je vždy funkční.

doplněno 15.02.14 13:36:

Tomašek: Dík za info, mam obdobné pocity a hlavně dobré zkušenosti. Nejraději jsem měl GHOST,a le ten nejde na NTSC,a taky není tak SUPER

misa504*
hodnocení

Díky za nápad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]