Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam napojit wifi?

Od: ringo® odpovědí: 7 změna:

Jsem opravdu již starší a amatér. Ve škole jsme se učili na břidlicových tabulkách a počítat podle kýble brambor, tak se nedivte mému dotazu.

V současné době máme 1 stolní počítač napojený na net kabelovkou a na něm wifi pro noťas. Stolní PC bysme chtěli zrušit a koupit 2. noťas. Jak to ale bude s wifi? Nechci mít noťas nastálo na jednom stole. Díky za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jardino555*
hodnocení

3x

z kabelovky - zásuvky, připojíte kabelem wifi router a na něj bezdrátově připojíte x počítačů...

luke237
hodnocení

0x
Z toho vaseho popisu neni prilis jasne, co znamena "na nem wifi pro notas". Poslete sem typ a model te krabicky, co mate mezi stolnim pocitacem a kabelovou zasuvkou ve zdi (pripadne jestli v ceste vice krabicek nebo nejake dalsi krabicky pripojeny na tu "kabelovou" krabicku). My se podivame, jestli nektera, z tech krabicek, uz neobsahuje Wi-Fi router (tj.pristupny bod pro zarizeni pripojene k Internetu pres Wi-Fi).
jardino555*

já to pochopil tak, že stolní chcete zrušit a místo toho mít dva notebooky...jestli je to tak, tak je to jak jsem psal...já mám ze zásuvky připojen WIFI router a na něj jsem bezdrátově připojen...kdybych ho neměl šifrovaný, tak na něj může jet i soused...tam teoreticky počet počítačů připojených na tento router není...v extrémních případech může dojít k zpomalení Internetu...fotka routeru níže:

doplněno 17.11.12 09:08:

foto:

Kam napojit wifi?
luke237
To zruseni stolniho PC asi chapeme vsichni, jen nevime, jak je pripojen ten notebook. Z toho popisu to skoro az vypada, ze je pripojen pres ad-hoc Wi-Fi primo k tomu stolnimu PC *ee*
hodnocení

Jo, je to tak. Díky.

luke237
V takovem pripade si zakoupite Wi-Fi router, pripojite ho na kabelovy modem a jen nastavite spravne oba notebooky a mate hotovo!

joudic*
hodnocení

0x

ono tady neni co slozite odpovidat, a proc hledat vyrobce wifi...
Vsadim se, ze tak, jak to ted mate, prochazi pres wifi router internet do PC... tzn. ze jedina prace, co vas ceka je odnest stare PC, a nastavit si wifi na novem notebooku ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]