Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MicroSD - opakovaná ztráta dat

Od: blackburn* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

měl jsem z aukra 64gb microSDHC kartu, u které když jsem nahrál soubory a nepřekročil hranici 64gb, tak se mi nahrazovali soubory souborama, které jsem tam tahal. Př. natáhnul jsem si na kartu 1. sérii Simpsonů, po kontrole to tam bylo, a pak jsem tam natáhl 2. sérii. Jak bylo vše hotové tak 2. série byla přítomna, ale u 1. série byla prázdná složka a některé další soubory na kartě poškozené.

Myslel jsem si, že je to šmejd bez značky za 399Kč... tak jsem to vrátil a pořídil jsem si microSDHC ADATA 32gb class 10 s doměňkou, že už bude vše v pohodě, ale mýlil jsem se. Opakuje se to.

Obě dvě karty jsem naformátoval na exFAT... může to být tím formátem? Jinak karty jsem ještě nechal hluboce naformátovat a potom opravit chybné sektory atd.

Díky za pomoc :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

4x

Ta karta nemá 64 GB, ale třeba jen č a její firmware je upravený tak, že se tváří jako že má víc. Takže fungovat ti bude, dokud nepřekročíš její skutečnou kapacitu, pak to začne blbnout ( community.ebay.com/... ). Doporučuji kartu vrátit a koupit někde v kamenném obchodě nebo ověřeném e-shopu.

doplněno 13.02.14 21:06:

*třeba jen 4

blackburn*
hodnocení

Popravdě musím říct, že mě to napadlo jako 1. věc, že má míň než 64 a bude mít poupravené atributy. :D
Já jsem si tu 2. microSDHC kartu od ADATA pořídil od kamaráda, za symbolickou cenu, kterou nepoužíval.

Jinak co vím a myslím, tak ADATA jedna z těch lepších firem, nebo se mýlím?

praivo*

ADATA může být jen potisk a uvnitř prd, stejně jako u té druhé (proč by se jinak někdo chtěl zbavit funkční 64GB karty).

hodnocení

0x

Ano, je to tak. Taky se ke mně dostala podobná "64GB SDHC" karta, tedy dokonce dvě, jedna Kingston a druhá Adata, oba nápisy se na kartě po přejetí prstem smazaly *smich* (zajímavé je už to, že 64GB karty jsou SDXC. Taky se tváří, že má dokonce kapacitu vyšší než 64GB a to rovnou 67, tedy další podezřelá věc. O přenosové rychlosti radši ani nemluvím. A graf z HD tune? U 4GB obrovský propad v rychlosti čtení i zápisu... hmm, čím to? Ztráta dat samozřejmě taky byla.

Pro kartu jsem přece jen našel využití, po vytvoření 4GB oddílu ji používám na přehrávání hudby v FM transmitteru, 4GB mi na hudbu bohatě stačí a přenosová rychlost nehraje roli.

Takže tak - koupil jste si padělek.

doplněno 13.02.14 21:22:

ovšem proč to dělala i druhá karta - pokud tedy šlo o kartu z normálního obchodu, pravou, to netuším

blackburn*
hodnocení

No, už zjišťuji původ ADATA karty. :) Jinak tu 64gb co jsem kupoval a pak vracel, tak při vrácení, si ji ten týpek vzal a hodil ji zpět s dalším balením, které mi měl dát jako výměnu. Vůbec si tu moji reklamovanou pro kontrolu neodlišil. :D Potom je asi jasné, že o tom asi věděl a zkoušel to. No vrátil, peníze. :D

rv*
hodnocení

0x

Stáhni si program h2testw a nech ho otestovat kartu

blackburn*
hodnocení

2gb? O.o

Warning: Only 31982 of 31983 MByte tested.
The media is likely to be defective.
1.9 GByte OK (4077334 sectors)
29.2 GByte DATA LOST (61421802 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (<8 bit/sector, 0 sectors)
29.2 GByte corrupted (61421802 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x000000007b6e2c00
Expected: 0x000000007b6e2c00
Found: 0x0000000000000000
H2testw version 1.3
Writing speed: 730 KByte/s
Reading speed: 8.28 MByte/s
H2testw v1.4

rv*

Každou koupenou kartu testuji. Ty levné jsou obvykle falešné a po reklamaci mi vrátí peníze a falešnou kartu nechají (Aliexpress). Pokud chci udávanou kapacitu, mám o neco dražšího dodavatele, který zatím nezklamal.

blackburn*
hodnocení

A kolikátka, je teda ta karta? Já se v tom teď už moc nevyznám. :D

Má 1,9gb nebo 32gb s poškozením? Četl jsem si recenze, a bylo na adata mnoho negativ typu, velice rychle klekla, atd.

díky

Je to tam napsané. Má mít 2 GB a má 32 MB (druhý řádek).

praivo*

Skutečná kapacita je 1,9 GB.

@pravio: Dík za opravu.

rv*

U takto "postižených" karet Pomocí Paragon Partition Magic smažu partition a vytvořím novou o skutečné velikosti karty. Ještě jednou zkontroluji a používám. Žádné poškození na kartě není, jen nějaký distributor pomocí speciální aplikace, kterou si klidně i vy můžete stáhnout, nastaví, že karta 2GB se tváří jako 32GB. Řada lidí na to nepřijde a prodávat 2GB za cenu 32GB se přece vyplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]