Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chystám se přeinstalovat operační systém na stolním počítači. Aktuálně používám Win XP 32-bit, ale jelikož bude brzy končit jeho podpora rozhodla jsem se přejít na Win 7.
V počítači je procesor AMD Athlon 64 X2 5200 a RAM 2GB.Proto bych se chtěla zeptat kolika bitovou verzi OS mám koupit jestli 32-bitovou nebo 64-bitovou verzi OS. Bude stačit 32-bitová verze?
Předem děkuji za odpovědi
Dobrý den, myslím, že není důvod odcházet od OS WIN-XP jen kvůli končící podpoře tohoto OS. Ale, pokud se přesto rozhodnete, tak já bych volil verzi 32-bit, protože s ní bude nejspíše méně problémů (např. aplikace nebo RAM) Zdravím!
na 64bit jsem po dobu 2 let nenašel nic co by mi nefungovalo jak mělo... pokud bych nebyl vyznavač nějaké staré hry, která má problém na 64bit (spíše bude problém s Win7 než 64bit), tak o 32bit vůbec nepřemýšlel.
doplněno 12.02.14 18:12:pravda ovladače mohou být problém... já měl sice asi 8 let starou tiskárnu, ale Canon pro ni měl ovladače 64bit... samozřejmě otázka HW, jak má kdo starý a jaké ovladače k nim existují. dobrý point.
ani se starým volantem nebyl problém... holt jsou i velké značky, které měly 64bit ovladače už na XP
Ale u takového PC to nepotřebuje. Zrovna nedávno mě nas*alo Lenovo nainstalováním 64bit W8 do notebooku, u kterého by vzhledem k HW bohatě stačil 32bit, takže mi pak nešla nainstalovat tiskárna, ke které jsou ovladače jen na 32bit...
doplněno 12.02.14 18:17:Jednalo se o dosuk plně funkční HP LaserJet 1000, pro W7 x86 stačily ovladače pro XP.
doplněno 12.02.14 18:17:*dosud
U vašeho PC bych zvýšil RAM aspoň na 4GB. Berte radši Win 8 či 8.1 klidně i 64 bit. Jedu už nějaký čas ve Win 8 64-bit a pokud byl problém, tak instalace v režimu kompatibility XP SP3 a vše funguje jak má. Nenechte se odradit Metrem, stačí nainstalovat utilitu Classic Start Menu, jste v prostředí na které jste zvyklá classicshell.net/... a dlaždice ani neuvidíte .
Přesně tak, také bych doporučil dokoupit RAMku na 4 GB. Co se týká verze OS, tak pokud máte a neplánujete koupi další RAMky, tak by stačila 32-bitová verze. Ale pokud počítáte, že OS budete používat delší dobu, tak si myslím, že výhodnější bude pro vás právě 64-bitová. Za mě doporučuji 64-bitovou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.