Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace notebooku

Od: hell* odpovědí: 3 změna:

prosim o radu mam novy notebook chci ho naistalovat nabootuji a nechce mi spustit dela se nejakou jeste jinou klvesou f1O pouzito enter.operacni system linpus linux.poradte dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud má ten NTB mechaniku, tak bych asi doporučil jiný OS Linux.

Tento je prý špatný. Zkuste nějakou jinou distribuci OS Linux na Live-CD a tu si můžete po vyzkoušení nainstalovat. Jinak, něco by mohlo být snad v manuálu k tomu NTB. Pokud se zobrazí možnost zapisovat, tak zkuste zapsat "startx" (bez uvozovek).

Zdravím!

doplněno 12.02.14 12:24:

V BIOSu si musíte nastavit bootování z mechaniky jako první a změnu na konci uložit.

Možná tam i nastavit podmínku pro bootování na "advanced" (pokročilé). LIve-CD se vypaluje jako obraz disku, aby bylo bootovatelné a nestačí ho vypalovat jako datové.

hell*
hodnocení

Vse jsem udelala vypalila zkousim nejde mi to mam v biosu usb cd rom . Zkousim to pres to. Zapnu f10 a nic najizdi mi to same . Usb nefunguje vubec.

praivo*
hodnocení

0x

Doporučuji rovnou přeinstalovat na nějakou z variant Ubuntu - z důvodu české podpory a obecně většího množství dokumentace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]