Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr herních komponent

Od: mcgyver® odpovědí: 10 změna:

Chtěl bych si modernizovat svůj počítač, který používám hlavně na hry. Chtěl bych poradit procesor+základní desku+paměti celkově bych chtěl investovat 6500-7000Kč. Grafickou kartu mám tuto: cz.msi.com/... -tu upgradovat nebudu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Takto czc.cz/... s tím, že můžeš ubrat na RAM (4GB) a přidat na desce. Za 2-3 roky až to nebude stačit, tak vyměníš CPU s GPU...

frantisekpetru*

Jak již naznačil @praivo, Haswell je přeci jen o něco lepší, navíc socket 1150 bude vhodnější z hlediska případného budoucího upgradu (je novější). Deska s čipsetem H77 je zbytečná, bohatě by stačil čipset B75 (v případě socketu 1150 samozřejmě čipset B85). RAM s časováním CL11 už v dnešní době taky ne, rozhodně CL9.
Já navrhuji takto: czc.cz/...
příp. ještě varianta s o něco silnější CPU i3-4330

praivo*

Co čtu, tak haswell má jádro>plášť horší teplotní přesun a výkon +- je stejný.

praivo*

cpuboss.com/...

A při tomto TDP o nějaký tepelný odpor nejde, s tichým chladičem (třeba alfacomp.cz/... ) o něm nebude ani vědět.

leny*
hodnocení

0x
Koukni na alzu pameti ddr2 2x2gb cena cca 1300 procesor asi nejaky athlon dvoujadro cca 4500 a desku za 1200 uz nejakou doklepes :-D

leny*
hodnocení

0x
nebo spise na alfacomp.cz

rodier12321
hodnocení

0x

Jako sorry ale GTX275 je 6 let starej shit. zadnej upgrade nepomuze.

hodnocení

Není to 6, ale necelých 5 let starý model grafické karty a zase takovej "shit" to taky není.

praivo*

Třeba já bych byl rád i za to...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]