Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Potřebovala bych poradit: jsem nucena vytvářet xml soubory, intuitivně se mi prozatím dařilo zjistit jejich strukturu z popisu ze souborů xsd. Ale teď bych měla vytvořit soubor xml, jehož součástí by měl být i element (?) - soubor . Doposud jsem vytvářela jen xml, kde byly buď texty, datumy, čísla, ale jak dostat do xml třeba obrázek nebo pdf nevím. Uvede se nějaký odkaz nebo se rovnou vloží soubor? Bohužel mám víceméně možnost xml vytvářet jen jako texťák.
Děkuji za rady a doufám.
Soubory se do XML vkládají trochu složitěji než datum.
V XSD definici tomu elementu bude odpovídat typ base64Binary. To znamená že obsah souboru (nezáleží na formátu) se musí zkonvertovat do tzv. base64 kodování, které je pro takový účel vhodné tím, že neobsahuje žádné "podivné"znaky, které by zblbly XML strukturu. Ukázka base64 v XML elementu "soubor"(slovo "poradna") je:
K převodu do base64 slouží i on-line nástroje na webu, např. motobit.com/...
Ale je dobré vědět, že toto není vymyšleno pro ruční vytváření XML souborů, ale pro programátory, kteří použijí nějakou připravenou knihovnu a XML sestavuje program, ne člověk. Pokud to chcete dělat ručně, tak se brzo zblázníte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.