Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,už se tady řešila několikrát chyba u Canonek 200 .Reset iskárny s povedl už 2x ( viz zde:
Dostat se k tomu filcu nebývá u některých tiskáren jednoduché, navíc to neřeší zablokování tiskárny, to zdali je filc nacucaný nebo ne neurčuje nějaký sensor co by to hlídal, ale počítadlo čištění trysek. Navíc se obávám, že chybový kód 200 znamená něco zcela jiného:
Doporučuji přečíst i diskuzi pod článkem.
doplněno 11.02.14 15:31:Pokud se jedná o opravdu časté "hlášení"plné nádržky tak je to způsobeno častým vypínáním tiskárny ze zásuvky, pak čistí trysky po každém zapnutí. Pokud se ze zásuvky nevytahuje a vypíná se pouze vypínačem, tak si pamatuje jak dlouho neopracovala a prvopočáteční čištění buď provede nebo ne, i když nejsem si jistý, že to má každý model úplně stejně. Já to sice moc dobře nechápu, protože jsem dlouholetým uživatelem Canonek a ještě jsem se s touto chybovou hláškou nesetkal, ale už jsem měl ten filc "přeplněný"a tiskárna tiskla hodně divně
Tak moje jazykové znalosti nic moc,ale přes google to louskám. Zatím z toho moc moudrý nejsem. Pořád nemůžu najít,kde je a jak vypadá ten filc.Každý píše,že se k tomu moc dobře nedostanu,ale mě by uajímalo,jak se k tomu dostat,aniž bych musel rozebrat celou tiskárnu. Já jsem někde viděl obrázek ,jak na to,ale nemůžu jej najít. ještě jdu luštit tu vaší stránku.Ze zástrčky to nevytahuji a divil bych se kdo to dělá.Ale lidijsou různí.je fakt,že včera nešel 10 minut proud,tak buď náhoda ,nebo,žeby fakt taková machrovinka od Canonu?
tak pak dej vědět co jsi zjistil...k filcu se bez demontáže nedostaneš...ale inspiativní by to být mohlo umne...na stránkách, dalo to dost práce to dát slušně do hromady
doplněno 11.02.14 17:27:tak v tom odkazu je to celé nafocení...
Filc je umístěn po celém dně tiskárny, je potřeba sundat kryt a pak odšroubovat celou mechaniku tiskárny ze dna. Kryty tiskáren Canon se sundavají bez šroubování, jsou tam otvory pomocí kterých se odjišťují plastové "packy", ale to je u každého modelu jinak. Pak je celý mechanismus chycen různě umístěnými (4-6šrouby) ke dnu. Na dně je pak vložen savý materiál rozličných tvarů podobný filcu.
no podle toho kolikrát se třeba zapla, tak vždy si čistí trysky. Nebo podle toho koli natiskla. a nebo podle toho kolik se vyměnilo kazer s inkoustem. A Stránky ti pomohly se do toho dostat?
doplněno 18.02.14 10:46:jestli jo tak mne alespoň ohodnoť.
macek71:
kdybys četl pořádně tak bys zjistil, že tato hláška vychází s počítání počtu čištění trysek, že tam žádný senzor není, takže opravdu stačí RESET
Kdo má problém s tiskárnou MP190, která hlásí že nádržka na přebytečný inkoust je plná.
1) přepněte tiskárnu do servisního režimu - viz
2) stáhněte si ServiceTool_V1074
3) tiskárnu v servisním režimu připojte k počítači, spusťte ServiceTool_V1074 a proveďte "Clear Ink Counter - MAIN"
Právě jsem to vyzkošel a funguje to.
Stýf
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.