Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Snažím se importovat kontakty do Thunderbirdu, ale marně. Zkoušel jsem ve tveru Card i CSV. Do Live Mail 2012 mi to ale jde. Do Thunderbirdu se mi načtou kontakty, kde za jménem je středník a za ním emailová adresa, což je špatně, protože když si dám vlastnosti na libovolném kontaktu , tak v řádku email není žádná emailová adresa. Prosím o radu, kde je asi chyba. Děkuji.
Dobrý den, zkoušel jsem to ve svém Thunderbirdu a ten formát CSV musí mít ty údaje oddělené čárkami (příklad: Jana,,Jana,,jana(zavináč)seznam.cz,,,,,,). Zkuste ten soubor CSV otevřít v textovém editoru a případně ručně upravit a změny uložit.
Čárky jsou vždy dvě! Zdravím!
doplněno 11.02.14 22:36:misa504 - vrátil jsem se raději zpátky do této otázky. Zdá se, že v tom importu je špatné to pořadí polí a proto se to do Thunderbirdu nedostane správně, protože on neví, kam to má vložit. Je třeba každý kontakt seřadit přesně podle pořadí polí v Thunderbirdu a vždy od sebe oddělovat dvojčárkou (viz můj příklad). Asi bych zkusil nyní udělat v Adresáři Thunderbirdu export do souboru CSV. Tento soubor otevřít v textovém editoru a nahoře v úvodu souboru je vidět pořadí polí. Potom tam zkopírovat kontakty ze souboru CSV, který již máte z toho importu a každý kontakt tam podle toho pořadí seřadit. Je to trochu pracné a možná by to bylo rychlejší znovu si to zapsat rovnou v tom Thunderbirdu. Ale, zkusit to můžete.
Dle přílohy to nebude jen tak. Zatím jsem v adresáři ( PAB ) vytvořil dva záznamy - kontakty 1, kontakty 2. Pro kontakt 1 jsem dal exportovat a vytvořil se mi soubor kontakty 1.iaf. Nevím co dál. Jak to tak vidím, rychlejší bude do THB jednotlivě vše napsat. Již se mi dokonce podařilo dostat do THB jenom jména, bez emailů nebo zase jen emaily bez jmén. Ten soubor .iaf mi nejde dát do Excelu a změnit na CSV, tak si myslím, že to asi nedělám dobře. Zkusím ještě naposledy ten váš návrh zde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.