Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekání se Firefoxu

Od: vojtahavel* odpovědí: 18 změna:
Ahoj, již delší dobu se mi seká Firefox při scrollování. Děje se to ale pouze v případě, že si pustím nějaký flash (např. video na YouTube). Posouvání se po stránce myší v tu chvíli nefunguje, musím chytnout tedy ten "proužek" co je v pravo na posouvání a to funguje, ale posouvání se po stránce myší nejde.
V jiných prohlížečích mi to nedělá, to pouze Firefox, nevíte co s tím? Nemáte stejný problém, popřípadě vyřešili jste ho nějak? Díky
pozn.: mám nejnovější (stabilní, ne 3ku) Firefox
Mimochodem, přešel jsem na poraďte.cz z jiné poradny, protože tamta stála za prd, tak mě snad poraďte nezklame :).

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lukyn1811*
hodnocení

1x
A používáš flash plugin přímo od Macromedia? Přesně to co popisuješ rádi dělají některé alternativní pluginy. Třeba u mě tohle dělal swfdec.
vojtahavel*
hodnocení

Ahoj, používám Adobe Flash Player, Macromedia vůbec v PC nemám. Takže odinstalovat Adobe a nainstalovat Macromedia?
lukyn1811*
Věci se mají tak, že Macromedia je divize Adobe. Takže plugin máš správný(pokud jich tam nemáš víc). Co je to za verzi? A co se ti ukáže, když klepneš pravým gombíkem třeba na video z YouTube?
vojtahavel*
hodnocení

Tak jsem to ofotil a snad se v tom vyznáš líp než já. "Vyfotil"jsem to...Je to verze 9
Obrázek tady - pise.cz/...
lukyn1811*
To vypadá v pořádku. Ještě mě tak napadá: co používáš za systém? Flash si zatím moc nerozumí se 64b OS.
vojtahavel*
hodnocení

To by mělo bejt v pohodě, mám Win XP Home 32bit...Jinak teď jsem si všiml, že u toho obrázku jsou na těch ikonách k odinstalování na Flashi červené křížky...To je na té ikonce a nebo to Windows značí nějaký problém?
Mohl bys sem hodit co máš ty v PC a zkusil bych se podle toho zařídit a třeba by to šlapalo :)
vojtahavel*
hodnocení

Přeinstaloval jsem Adobe a šlape to, tedy lépe než předtím, jen když přejíždím na nějaké stránce flash, tak to scrolluje pomaleji, to může být procesorem, ne? Protože já mám stařičký AMD Sempron 1.75 GHz a když pustím flash, jede to naplno
Jako že máš na 100 % vytížený procesor?
vojtahavel*
hodnocení

ano, přesně tak
No jo, tak to bude asi ten problém. CPU to nestíhá, proto ti to trhá.
vojtahavel*
hodnocení

Nejspíš to byl problém z části, po reinstalaci Adobe Flash to docela maká :)
Ale zatím díky!
Máš starší stroj, zázraky od něj už čekat nemůžeš.
vojtahavel*
hodnocení

To jo, je to 4,5 roku zpátky, co byl novej. Na novější holt nejsou prachy, snad se mi podaří jednou utéci od stolního PC k noťasi...
Tak díky Vám oboum za rady :)
Tak tam to budeš mít s dalším ugradem ještě horší. Notes takový dost jednoúčelový zařízení. Jak doslouží, tak nezbývá než koupit celý nový. Ale proč ne, že :)
4.5 roku je celkem dost. Živostnost mého stroje je cca 18 měsíců.

vojtahavel*
hodnocení

Jasný, s tím se počítá, ale já nějakej zásadní uprgade PC nejsem zvyklej dělat, já měnil jen RAM a přidal disk...do notebooku si asi disk nepřidám :-D, tak se budu muset hned poohlídnout po větším, protože i ten největší je jednou malej..
4,5 roku je dost no, brácha měl PC dřív myslim 8 let, já se dostanu na 10, pokud nebude více peněz k dispozici, o čemž pochybuju :)
lukyn1811*
Shockwave v sobě taky obsahuje flash přehrávač, takže bys mohl zkusit jeden z nich odinstalovat. Třeba by se to o něco zrychlilo.
vojtahavel*
hodnocení

Radši se v tom už nebudu šťourat, teď to běhá celkem solidně...Dík za rady! *placni*

vojtahavel*
hodnocení

Ahoj, to jsem zase já. Aktualizoval jsem na nejnovější Firefox 3 a všechno běhá v pohodě, jen ten flash se někdy kousne, což ale asi bude opravdu procesorem, ale teď mám další problém.
Když scrolluju po stránce, tak se Firefox opět kouše, ale ne u flashe jako dřív. Třeba když jsem na stránce mandrivalinux.ic.cz/... tak se mi scrollování po stránce děsně, ale opravdu děsně kouše...Už nevím čím to je :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]