Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

350W zdroj + 2 grafické karty?

Od: jaromir83* odpovědí: 13 změna:

mám 2jádro Intel Pentium G2140 3,3GHz a grafiku GTS450 1GB. plánuji do PC dát druhou GTS 450 1GB grafiku za 2 tisíce, utáhne mi to zdroj nebo budu potřebovat silnější/speciální (se SLI podporou)? 500W SLI zdroj by stačil? dík

i 4jádro a silnější grafiku GTX650Ti 2GB za 3 tisíce jsem tam měl kdysi a utáhlo to. mám 4GB RAM a 1 HDD, dík

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

GTS450 má TDP 105W. To je 210W jen karty, u procesoru 55W, jsme na 265W... Přidej disky, mechaniku, základní desku a seš v zátěži tak na hraně. Navíc starší zdroj už zdaleka nemusí mít parametry nového zdroje. Doporučuji koupit značkový 500W

praivo*
hodnocení

2x

Zdroj to nejspíš neutáhne, budeš si muset pořídit nový, třeba Seasonic (Energy Knight) SS-500ET.

jaromir83*
hodnocení

ok, a musejí být prosím obě SLI-kombo grafiky naprosto stejné (výrobce, rychlost pamětí...) nebo stačí stejný typ? tzn.: půjde mi tam do SLI-komba GTS450 1GB od jiného výrobce než mám teď? dík

Karty by měly mít stejný chipset... výrobce může být různý... Paměť nevím...

Sám mám v SLI 2x GTX 260, jednu od Gainwardu, druhou od Gigabyte.

hodnocení

0x
Navíc hodně her nepodporuje sli/cross. Prodej tu gts a kup jednu o dost silnější, například R7 260x. Zdroj bude asi něco jako eurocase, evolveo takže sr.čky. Pro lepší pocit kup seasonic nebo enermax.
praivo*

No ten Enermax bych radši nechal v obchodě (to už může rovnou koupit Fortrona). Seasonic ano, to je dobrá značka.

Enermax je lepší ještě než seasonic, ale verze bez NANX. Ale taky ty vyšší řady stojí o dost víc.
praivo*

No, stává se i tohle:

Já jsem měl v ruce Enermax jeden - MODU82+ EMD425AWT 425W Bronze a odešel po dvou dnech. Vyměněný zatím funguje. Zatížený je tak na 50 %.

Nuz, ja som mal podobne "stastie" na Enermax Modu82-425.
Kus c.1: Poslane na RMA okamzite po obdrzani z dovodu, ze uz pri zapojeni 220V kabla, i bez zapnutia zadneho spinaca v nom nieco "elektricky praskalo". Vymena kus za kus.
Kus c.2: Po cca pol roku z neho zacal vychadzat presne taky zvuk ako popisujes - obcasny seek disku v intervale zhruba 1-2 sekund. Poslane na RMA, Enermax to "opravoval" viac nez 30 dni, dobropis a dal som tam stary dobry HX520 co som mal doma.

Tak mě po dvou letech provozu odchází Enermax Liberty 400AWT. Je z něj občas slyšet sršení a na obrazovce lítaj pruhy.

A dobře hodnocený Triathlor stojí o>800 Kč víc než SS.

Já jsem enermaxe nikdy nevlastnil, ale v testech byl před SS. Co čtu tak říkají, že kvalitní jsou až ty vyšší řady.
praivo*

No právě. A to, předpokládám, tazatel nechce.

Mám tu jeden SS-500ET-T3, který jsem našel trochu zmoklý u kontejnerů s tříděným odpadem, vyčistil jsem ho a nechal vyschnout a je jako nový (ušetřeno 1.151 Kč).

jaromir83*
hodnocení

tak mám dvě různé GTS450 1GB ve SLI a jede to, i zdroj 350W stačí (+CPU 2jádro), pěkně fouká nová GTS450 na tu starou, ta se sama o sobě dřív přehřívala (má slabší ventilátor)

A zkusil jste to i ve hře? Já si musel pořídit 700W zdroj, protože 550W nestačil. Při běžné práci ano, ale v okamžiku spuštění hry šel PC do resetu.

jaromir83*
hodnocení

dnes jsem tam dal druhou GK, hraju hry, vše ok, vše jde líp než dřív. samotná první GTS450 se při přehrávání videa občas přehřála, teď zatím vše ok

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]