Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak propojím mobil s notebookem?

Od: terinek088 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych propojit mobil s notebookem (ale ne přes USB). Stáhla jsem si proto aplikaci "ES File Explorer File Mnager". Když však v aplikaci zadám "skenovat", tak mi to IP notebooku vůbec nenajde. Mám Windows 7 Home Premium. Nevíte, jak to udělat, aby byl notebook pro mobil viditelný? Nebo popřípadě, jaký je přesný postup pro propojení. Předem děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

neni mobil jako mobil. Jaký máte typ. Pokud máte problém s kabelem, myslím že nejlepší cesta sdílení dat a také nejrychlejší je pomocí paměťové karty v mobilu, na kterou dáte data a pak ji dáte do čtečky karet a připojíte k PC. Spojení přes bluetooth je poměrně pomalé, a často se nezdaří.M

tomasek*
hodnocení

0x

Pokud tedy nechcete propojovat mobil s PC skrze USB, tak čím se je snažíte propojit? Skrze bluetooth?

A co je cílem propojení? Jen přehrání/transport dat, záloha kontaktů/SMS nebo nějaké sdílení? Pro každou z těchto činností je lepší něco jiného. Pro přehrání/transport dat je nejrychlejší karta (pokud jí v mobilu máte a máte k/v PC čtečku karet). Pro zálohu kontaktů/SMS je nejlepší propojení USB kabelem. Pro sdílení se dá použít wifi (pokud to systém/sw mobilu dovoluje, můžete udělat DLNA server a data sdílet takto - třeba i s TV apod.).

doplněno 08.02.14 13:37:

Takže vše funguje, ale je "jen"problém s oprávněním. Těžko takhle na dálku radit. Navíc předpokládám, že máte asi Android a s ním (v souvislosti se sdílením) zkušenosti nemám :-/.

Zaměřil bych se na ta oprávnění. Jestli umíte anglicky, tak doporučuju mrknout na tento článek:

guidingtech.com/...

doplněno 08.02.14 16:50:

Ještě zkuste mrknout na tyhle 2 odkazy:

howtogeek.com/...

howto.cnet.com/...

Třeba je tam nějaký detail, který v tom prvním odkazu nebyl a který vyřeší Váš problém.

doplněno 10.02.14 14:51:

Tak bezva. Rádo se stalo.

terinek088
hodnocení

Pro sdílení bych použila WIFI, ovšem IP adresu mi aplikace na mobilu (HTC Desire X) našla, dokonce vidím v mobilu disky, které mám v PC (C,E,F), ale když si je rozkliknu a chci si přehrát v mobilu film, který mám v PC, dál mně to nepustí. Píše mi to, že účet nemá oprávnění.

terinek088
hodnocení

Ano, mám android. Stále se mi to nedaří, nevím, jestli není v mobilu třeba nějaká aplikace, která umožní, aby počítač "viděl" mobil, každopádně jsem udělala vše, co je napsáno v odkaze, který jste poslal, ale bez úspěchu. Každopádně děkuji za radu a ochotu. Pěkný den.

terinek088
hodnocení

Tak už se to povedlo, odkazy pomohly, děkuji moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]