Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebuji poradit,na ploše počítače i na spodní liště a taky,když otevřu v levo dole programy,tak se mi objevily stené obráeky, červený adobe reader,když na ně kliknu,tak vyskočí okno a tam je napsáno: adobe reader nemohl otevřít tento soubor,teď je tam napsáno jaký soubor a potom,protože je to buď soubor nepodporovaného typu,nebo byl poslán,jako příloha v emailu,nebo skype.
Vnuci si předtím hráli na počítači a posílali si nejaký obrázek ze skype na počítač,tak nevím ,jestli to neudělali oni o té doby se objevily ty ikony.
Tak jestli můžete nějak poradit budu ráda děkuji.
Dobrý den, ten program Adobe Reader je čtečka souborů ve formátu PDF. Asi je také v nabídce START. Ten program nejde otevřít? Snad zkusit Obnovení systému, které najdete zřejmě i v nabídce START. Tam se vrátit zpět k datu, kdy to bylo vše v pořádku. Zdravím!
doplněno 07.02.14 19:57:Zdá se, že došlo k přiřazení souborů obrázků k aplikaci Adobe Reader. Zkuste tu obnovu.
doplněno 07.02.14 20:50:Nejde tedy spustit program Adobe Reader. Zkuste si najít Obnovení systému ve START.
Snad si s tím poradíte a pomůže to.
tak,jestli jsem to udělala správně,z nabídky start jsem vybrala počítač--vlastnosti systému--ochrana systému--obnovení systému ..ok,systém se obnovil a je to stejné.Tak nevím co dělat.Už jsem se těšila.
Prostě,některé soubury nejdou otevřít a mají všechny na sobě obrázek adobe reader a píše mi to pořád to samé.
Dobrý den, asi bych to zkusil takto. Najít v PC soubor PDF a poklepat na něj. Ten by se měl otevřít v programu Adobe Reader. Najít v PC soubor obrázku (např. JPG, BMP) a poklepat na něj - měl by se otevřít v nějakém jiném programu. Když nebude výsledek dobrý, tak odinstalovat Adobe Reader, nainstalovat program pro obrázky a až potom opět nainstalovat Adobe Reader. Dobrý program pro obrázky je viz odkaz (a i Adobe Reader).
Možná by stačilo změnit asociaci souborů, ale to Vám nejsem schopen popsat, protože nemám OS Windows a už si to nepamatuji. Zkuste snad toto řešení. Zdravím!
slunecnice.cz/... slunecnice.cz/...
doplněno 07.02.14 23:22:pepr - to je právě ono, že do toho PC nevidíme. O té změně v asociaci souborů také píši, ale obávám se, že to nedovedu úspěšně vysvětlit - musel bych si za ten PC sednout. Domnívám se, že IrfanView na sebe naváže soubory obrázků a ten Adobe Reader opět jen soubory PDF. Ale, je to řešení "přes ruku".
doplněno 07.02.14 23:37:pepr - podle toho, kde tazatelka našla Obnovení systému bych soudil, že nemá OS WIN-XP. Tam to snad šlo v okně a nahoře Možnosti a pak dále, ale už si nejsem jistý pamětí.
Proč odinstalovávat Adobe?
Stačí změnit asociaci souborů. Ovšem je třeba vědět jaký program mám v počítači pro prohlížení obrázků?
A taky @japr psala :...na ploše počítače i na spodní liště a taky,když otevřu vlevo dole programy, tak se mi objevily stejné obrázky, červený adobe reader... tudíž ta pokažená asociace nebude jen u obrázků a to už bude na delší lokte řešit to přes tuto diskuzi. Jestli to vůbec při předpokládám malých znalostech tazatelky ohledně PC půjde. Je třeba najít v jejím PC odpovídající program a na to by chtělo tak Vzdálenou správu.
Předpokládám, že @japr nějaký program na prohlížení obr.v PC má.
Navíc pro prosté prohlížení není třeba externích programů. Každé windows obsahují základní prohlížeč.
doplněno 07.02.14 23:32:@ben: Já za PC sedím a aj bych to dovedl popsat, ovšem nevím jaký má @japr OS. Na všecky Win je to podobné, ale pro BFU je to myslím potřeba popsat přesně, ať zbytečně netápe a správně se to podaří.
@japr: Jaký máte operační systém? Jaké Windows?
doplněno 07.02.14 23:37:Když to tak probírám, tak řešení problému pomocí opětovné instalace (a s tím spojenou automatickou asociací) je sice jako škrábání se pravou rukou za levým uchem, ale pro spoustu uživatelů je to jednoduší, než řešit asociaci souborů.
Ovšem zase to jednoduše nejde udělat s každým typem souborů. Bez toho abysme věděli co vše se pos...
zkus stáhnout tohle helpx.adobe.com/...
rozbal obsah, spust a importuj do registru - melo by to neco opravit
jedna se o problem v definici spusteni odkazu .LNK (ikony se sipkou), neco tam predradilo acrobat jako spousteci program a proto se i zmenili vsechny ikonky, to vyresi jen uprava registru
Moc děkuji stáhla jsem to ale je to napsané anglicky ,asi to dám odborníkovi,asi je to složité.
doplněno 08.02.14 17:48:Nevím kde jsou registry
y
Není třeba vědět kde jsou registry.
Otevřete stažený soubor, poklepejte na Win7Fix.reg, Windows se vás zeptají jestli chcete provést úpravy na tomto počítači, dáte ano a pak se to uloží samo kam je třeba.
doplněno 09.02.14 12:53:@Japr: Ten operační systém (W7) jsme si už vydedukovali, podle vašich odpovědí
"...tak jsem ho odinstalovala, ani jsem nevěděla, že mi to pomůže." Tak v tomto určitě nebudete sama. Řešíme tady Adobe a on za to všechno může Zoner
Dobrý večer . Děkuji skusla jsem to ,ale píše mě to:nelze importovat,do registru se nepodařilo ůspěšně zadat všechna data. Některé klíče jsou otevřeny systémem,nebo jinýmy procesory.
doplněno 08.02.14 20:55:pardon přečetla jsen si teď od Vás všechno .Mám windous 7 home premium,operační systém 64 bit.
Hurá už jsem na to přišla odinstalovala jsem program zonrer fotostudio nějak se mi tam sám nainstaloval.
doplněno 08.02.14 23:12:A všechny ikony teď mám normální. Pořád mi tam skákalo jeho okno a aď si zakoupím licenci,ta jsem ho odinstalovala,ani jsem nevěděla,že mi to pomůže. Jinak moc za všechno děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.