Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladič a ventilátor na procesor

Od: cerbygerby® odpovědí: 3 změna:

Zdravím, potřeboval bych poradit, jakou patici má moje deska. chtěl bych si koupit nový chladič s větrákem na procesor, ale nevím jak zjistím, jakou mám patici - procesor mám amd athlon xp A 462, desku K7NF2-RAID. na výběr jsou tyto sockety -

Socket AM2+

Socket AM3+

Socket 939

Socket 940

Socket FM1

Socket FM2

díky za rady :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Odpověď máš sám v otázce, je to socket 462 neboli označovaný "A"
doplněno 07.02.14 14:12:

velké e-shopy je už většinou nemají, nějaké se dají najít na heureka.cz, ale pozor na hmotnost, pokud deska nemá ze zadní strany kolem procesoru plech (tzv "backplate"), hrozí u těžšího chladiče velké prohnutí desky až ulomení patice!

doplněno 07.02.14 14:17:

Tak se dívám, že u socketu A nelze ani backplate u běžných chladičů použít, mají totiž uchycení pomocí pružné spony přímo k patici procesoru.

hodnocení

No jo, ale socket A v nabídce není, jsou tam jen tyto

Socket AM2+

Socket AM3+

Socket 939

Socket 940

Socket FM1

Socket FM2

Samotný socket A tam není a ty AM2+, nebo AM3+ nevím jestli to bude správné, abycvh nekoupil špatně :)

hodnocení

ok díky, myslel jsem že existují jen tyto patice, ale zde jsou i na tu mojí desku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]