Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada navigace AyToBe

Od: magdon® odpovědí: 2 změna:

Před pár lety jsem si pořídil silniční navigaci AyToBe. Byl to trochu omyl, jak se ukázalo, šlo o bůhví odkud jednorázově dovezené zařízení bez jakékoliv další podpory. Nejde o čistokrevnou navigaci, ale o PDA s vestavěným přijímačem GPS. To má výhodu, že se v ní dá původní SW nahradit jiným, rozumnějším. Taky se dají nainstalovat i další programy (turistická navigace). Několik let naprostá spokojenost. Jenže... AyToBe zestárlo, vestavěná baterie vydrží sotva 2 minuty (v autě nevadí, ale pro turistiku je to nepoužitelné) a náhradní budu těžko shánět, navíc je přístroj prakticky nerozebíratelný. Začaly se objevovat i další vady. Fórum, které tenkrát okolo těchle zařízení vzniklo a kde jsem se dozvěděl řadu užitečností, je už mrtvé. Takže otázka:

Máte někdo zkušenost s podobným, novějším přístrojem (PDA s přijímačem GPS)? Nějaký rozumný typ? Může být i bez SW (byl bych dokonce radši).

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vladas*
hodnocení

0x

PDA jsou v dnešní době OUT, ale můžete se podívat na nabídku zde: pda.heureka.cz/... Kamarád si pořídil Garmin nüvi 50 ČR Lifetime a měl v balení i právě turistickou mapu ČR, takže GPS používá jak do auta, tak pro geocashing. V ideálním případě bych doporučil koupit nějaký šikovný smartphone, který by to všechno uměl.

Náhrada navigace AyToBe
hodnocení

Dík za typ, prověřím. *palec*

Na první pohled to vypadá slibně, jako autonavigace bude určitě dokonalejší, než moje AyToBe (taky je o 7 let mladší). Ale... mám od kamarádky namluvený komentář, který není problém do AyToBe nainstalovat. Jde to v Garminu? Nebo se musím spokojit s originálem? Jak s turistikou? Já si můžu nahrát jakoukoliv mapu (třeba naskenovanou papírovou, nebo si jí můžu třeba i nakreslit (což teda neumím :-D )). To asi v Garminu nepůjde. V PC si předem připravím podle běžné turistické mapy trasy výletů a ty pak přidám k mapě v navigaci. Umí tohle Garmin? *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]