Nejste přihlášen/a.
Před pár lety jsem si pořídil silniční navigaci AyToBe. Byl to trochu omyl, jak se ukázalo, šlo o bůhví odkud jednorázově dovezené zařízení bez jakékoliv další podpory. Nejde o čistokrevnou navigaci, ale o PDA s vestavěným přijímačem GPS. To má výhodu, že se v ní dá původní SW nahradit jiným, rozumnějším. Taky se dají nainstalovat i další programy (turistická navigace). Několik let naprostá spokojenost. Jenže... AyToBe zestárlo, vestavěná baterie vydrží sotva 2 minuty (v autě nevadí, ale pro turistiku je to nepoužitelné) a náhradní budu těžko shánět, navíc je přístroj prakticky nerozebíratelný. Začaly se objevovat i další vady. Fórum, které tenkrát okolo těchle zařízení vzniklo a kde jsem se dozvěděl řadu užitečností, je už mrtvé. Takže otázka:
Máte někdo zkušenost s podobným, novějším přístrojem (PDA s přijímačem GPS)? Nějaký rozumný typ? Může být i bez SW (byl bych dokonce radši).
PDA jsou v dnešní době OUT, ale můžete se podívat na nabídku zde: pda.heureka.cz/... Kamarád si pořídil Garmin nüvi 50 ČR Lifetime a měl v balení i právě turistickou mapu ČR, takže GPS používá jak do auta, tak pro geocashing. V ideálním případě bych doporučil koupit nějaký šikovný smartphone, který by to všechno uměl.
Dík za typ, prověřím.
Na první pohled to vypadá slibně, jako autonavigace bude určitě dokonalejší, než moje AyToBe (taky je o 7 let mladší). Ale... mám od kamarádky namluvený komentář, který není problém do AyToBe nainstalovat. Jde to v Garminu? Nebo se musím spokojit s originálem? Jak s turistikou? Já si můžu nahrát jakoukoliv mapu (třeba naskenovanou papírovou, nebo si jí můžu třeba i nakreslit (což teda neumím )). To asi v Garminu nepůjde. V PC si předem připravím podle běžné turistické mapy trasy výletů a ty pak přidám k mapě v navigaci. Umí tohle Garmin?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.