Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zakoupil jsem v czc.cz přes eshop ATX zdroj . Po 3 týdnech vadnej... odeslal na reklamaci a požadoval okamžitou výměnu za nové zboží. Oni mi však nic nechtějí vyměnit, že se zboží zašle na opravu do servisu a já jsem ted nucen koupit jiný...
Mám za to když se vada projeví do 6 měsícu mám právo na nové zboží?Bez nějakých jejich průtahů...
jestli jo tak je to nic než banda podvodníků vždyt to všude píší že je to naprostá samozřejmost( pokud je na skladě).
Kdyz už konečně bude něco pro lidi.
zboží který se vyjebe po třech týdnech nebo dokonce stojí za hovno už od výroby fakt nestojím, ani po jejich údajné opravě.
Tak to máš smůlu, peníze ti vrátí tuším až po třetí reklamaci stejné vady. Nevím proč se tu rozštiluješ, pokazit se ti může i značková věc.
doplněno 06.02.14 20:24:Apropo, on tě někdo podvedl? Eshop postupuje podle platného zákona, ničím se neprovinil. Pokud ti někdo vymění vadný kus za nový, je to jen jeho dobrá vůle.
doplněno 06.02.14 21:04:Já stále nechápu, v čem tě eshop podvedl. Zboží je na reklamaci, tak nám nu netvrď, že nemáš nic. Na reklamaci mají 30 dní, pokud se reklamace byť o jeden den protáhne, máš právo žádat zpět peníze. Reklamace může dopadnout i tak, že ti dají nový zdroj.
Ten požadavek na okamžitou výměnu si jim zasílal písemně, nebo jsi to požadoval telefonicky?
takže tot je nesmysl?
V prvních 6 měsících jste to jen vy, kdo rozhodne, jestli se věc bude opravovat, nebo jestli si z prodejny odnesete věc stejného druhu, ale úplně novou. Vždy to ale musíte prodavači říct! Samozřejmě budete mít zájem na tom, aby vám věc vyměnili za novou. Pokud již takovou věc nemají (např. daná televize se přestala vyrábět), musí vám vrátit peníze.
ano jsem nesmírně vytočenej peníze mám pryč a věc žádnou, akorát problémy s tím související a podvodnicekj eshop se mi akorát směje do ksichtu
když jsem tam volal abych si zjistil kam poslat aby všechno proběhlo co nejrychleji tam mi řekli že můžu od nového roku i žádat vrácení peněz. Tak jsem to uvedl do protokolu jako prioritu zároven však, že klidně beru i výměnu zboží. Zkrátka co bude rychlejší... a pro mě tím pádem vhodné.
ps: nemám nic znamená mám zboží na reklamaci, což mi je uplně kničemu pač si nemohu dovolit čekat.
Ano, mate castecne pravdu. Pokud se zavada projevi do 6 mesicu od koupi, bere se v potaz za to, ze zbozi bylo uz se zavadou vyrobeno a pokud o to pozadate pri reklamaci (a mel jste to chtit pisemne) mate opravdu narok na vraceni penez, nebo na vymenu zbozi, ale to az po te, co bude zavada uznana. Coz ze zakona musi byt max do tri dnu.
doplněno 06.02.14 21:08:Pochopitelne pokud si o vymenu zbozi ihned nepozadal, pak plati 30 denni reklamacni doba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.