Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemohu tisknout přes word

Od: suzymon® odpovědí: 9 změna:

Tak jsem zase tady. Včera jsem asi rozmontovala něco na počítači, protože jsem vždycky mohla přes Word tisknout co jsem napsala. Jednošuše jsem najela šipkou na tisk a pokračovala. Nyní se mi tam objevuje, že tiskárna je nečinná. Stav tiskárny-nečinný. Přitom je zapojená a jinak funguje. Zkusila jsem to komplikovaně, přenesla dopis dosvého emailu a chtěla ho vytisknout přes přílohu. Uložilo se mi to pod touto značkou, dopis.docx (13kB) vytisknout to šlo ale vylezlo z toho toto. jsem úplně zoufalá. nevím jak to uvést do původního stavu. Nechtějte po mně, abych si strčila do přístroje tu disketu s návodem. nerozumím těm technickým výrazům a pokazím to ještě víc. Jestli nemá někdo nějaký jednodužší nápad, co mám zmačknout. Děkuji. S

doplněno 06.02.14 19:02:

klikla jsem zase na něco jiného přikládám obrázek

doplněno 06.02.14 19:05:

teda nevím, jestli tomuhle někdo porozumí. Prostě mi nevyleze dokument, ale jedna třetina, jinak nic na papíře není.

Nemohu tisknout přes word

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Aha, ony jdou jen 3 obrázky. Takže tady jsou další.

Nemohu tisknout přes word #2
Nemohu tisknout přes word #3

hodnocení

2x

Než složitě něco znovu nastavovat, tak provedte obnovení systému k poslednímu datu, který v "obnovení" máte. Vše bude nastaveno do původního stavu a o žádné data nepřijdete. Pokud to neumíte, napište jaký máte Win, někdo vás navede.

hodnocení

Mám Windows 7. To by bylo asi nejlepší, jenomže od té doby jsem se v tom několik hodin všelijak šťourala. Je tam napsáno Služba Active Directory Domain services není aktuálně k dispozici. Nebo že tiskárny není připojená. Ale jinak připojená je a z jiných zdrojů tiskne. Jenomže já nutně potřebuji to Windows.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Word jsem sice už léta neviděl, ale ono je to všude podobné. Neklikej přímo na tiskárnu, ale jdi do Soubor - Tisk a tam se podívej, jestli máš vybranou správnou tiskárnu. Taky je tam možnost náhledu před tiskem, přizpůsobení dokumentu na stránku a podobná nastavení. Podívej se, co a jak je tam nastaveno.

hodnocení

Ahoj Ladine. Ještě včera ráno jsem tím způsobem normálně tiskla. Dělám to tak několik let stejnými pohyby. Jenomže pak přišel ten můj kluk a nastavil mi tady něco kvůli tomu skeneru a pak jsem se pokoušela až do rána vytisknout ten formulář do banky, který mi "rumík" absolutně dokonale opatřil českým překladem a furt to nešlo. Asi jsem tím pádem něco rozvrtala a nevím co to je. Bylo to v tom jpg, jak i Ty jsi musel přeposílat sem. Tím to vlastně začalo. on mi něco asi zrušil. Je protivněj jako činže. Nic mi nevysvětlí a děsně pospíchá. Něco v rychlosti namačká pak zmizí a já jsem namydlená...

doplněno 06.02.14 19:53:

Určitě to v tom označení formátu. když tam je (14kB) , tak se to vytiskne. Když je tam (13kB), tak se to sice taky vytiskne, ale špatně, moc špatně. Asi musím na něco kliknout před tiskem, ale já nevím na co. To je právě to, proč se nechci sama pouštět do nějakého hledání za pomoci disku. Nerozumím těm výrazům.

hodnocení

1x

Asi by stálo zato zkusit to obnovení. Pokusím se to popsat včetně obrázků. Postup je z Windows 8.1, ale na Win 7 by nemuselo být o moc jiné.

Napřed zobrazit obrazovku start a tam začít psát slovo "obnovení" zobrazí se seznam podobný tomu co je na obrázku. Kliknout na to Obnovení. Zobrazí se okno "Obnovení".

Podle 2. obrázku kliknout na "Spustit nástroj Obnovení systému."

Podle 3. obrázku pak místo "Doporučené obnovení" vybrat "Vybrat jiný bod obnovení" a stisknout Další.

Na další obrazovce je třeba zaškrtnout "Zobrazit další body obnovení" a ono se zobrazí několik bodů obnovení - něco podobného, jako je na 4. obrázku. Pokud je ten poslední z nedávné doby, tak na něj kliknout. Sice přijdeš o to, co se se systémem dělo do onoho bodu obnovení (v mém případě bych přišel o program TV Online), ale na druhé straně by se měli zrušit změny v nastavení. Teda pravděpodobně se zruší i přenastavení. Pokud tam jsou jenom nějaké velmi staré, kdy si nepamatuješ co se s počítačem od té doby dělo, je asi lepší nepokračovat. Jinak stisknout tlačítko Další.

Na 5. obrázku je finální rekapitulace. Stisknout tlačítko Dokončit a systém se restartuje. Snad ti pak bude tisk fungovat.

Nemohu tisknout přes word #4
Nemohu tisknout přes word #5
Nemohu tisknout přes word #6
hodnocení

Rumicek, tak tohohle se hodně bojím Píšeš, že mi může z Wordu i něco zmizet? Myslíš tím dokumenty uložené? To by byla pro mne katastrofa. Já tedy počkám, až sem někoho nalákám a on to znova nastaví podle toho disku s návodem. Nebo až se zklidním, tak to zkusím sama. *uf* Ale díky za snahu pomoci.

Dokumenty nemohou zmizet žádné. V tom mém případě zmizí program pro sledování TV. Pokud bych zvolil bod z 31.1., zmizí update Javy (tose ale samo udělá znova) a odinstalují se všechny programy, které jsem od té doby instaloval (tedy třeba program pro sledování TV). A jelokož jsem tento týden měnil nastavení monitoru, tak to nastavení se vrátí do stavu v lednu. Ale ŽÁDNÉ DOKUMENTY se nemohou ztratit.

V tvém případě by se mělo změnit nastavení tiskárny - a doufám, že i Wordu - do chodivého stavu.

hodnocení

Tak už je to vyřešené. Nebylo to tak hrozné. Něco je nyní jinak než dříve, ale funguje to a to je hlavní. Já si musím zaplatit nějaký soukromý kurs, kdy přijde chytrý kluk ke mně domů a naučí mne s tím zacházet. Jinak budu panikařit kolem dokola při nejmenším problému. tak díky. Už to je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]