Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý usb kabel

Od: hickok odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu, mám asi cca 15+ let starou kameru, potřeboval bych ji připojit do pc. Problém je že se připojovala kabelem, kt. měl na jednom konci nynější usb ale na druhém konci se připojoval způsobem jakým se připojovaly klávesnice k pc než vzniklo nynější usb. Takové kulaté cosi co už se nikde neprodává, teda hlavně nevím jak se to jmenovalo abych mohl začít pátrat na googelu hlouběji že kde to sehnat. Nebo nevíte zda neexistuje půjčovna retro komponent/kabelů či tak něco?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ani v bateriovém prostoru žádné číslo není?

Já bych to viděl na video převodník.

tomtop.com/...
Prodávaly se původně kabely s převodem S.video na VGA k tomu pak byla právě ještě potřeba karta pro zachyt videa. Tohle co dávám na odkaz už je přímo do usb. I přes blbý kurs dolaru to není nijak přemrštěně drahý.
Ten e.shop je spolehlivý pravidelně na něm nakupuju. Poštovné je v ceně. Stejná souprava se dá pořídit i na Ebay.com za hubičku ale poštovné z anglie nebo US stejně bude zas kolem tří set
doplněno 05.02.14 19:05: Výhoda je že to můžete použít i k digitalizaci vhs archivu pokud máte nějaký zajímavý nahrávky a nebo to po použití prodat přes aukro.
hickok
hodnocení

DÍKY to je přesně to co jsem potřeboval! Yuchú

hodnocení

0x

Chápu, že značka a typ Vaší kamery podléhá přísnému utajení. Ovšem pak je těžké poradit, kde sehnat kulaté cosi. Nicméně z mé praxe Vám mohu doporučit firmu, kde mě už několikrát dokázali vyrobit hodně netypické kabely pro CNC stroje. Zkuste se poptat tam - ale hlavně .jim neprozraďte ten typ kamery - ani pod pohrůžkou mučení ! *smich*

doplněno 05.02.14 17:24:

contex.cz/...

hickok
hodnocení

tak jsem našel jak se to jmenuje - s-video out --- usb konvertor. každopádně jsem stejně nic na netu nenašel. kamera je JVC ale neni na ni číslo žádné další. díky za typ na výrobu atyp kabelů, tento ale musel být součástí snad všech kamer min po jedno desetiletí, tak snad to někde ještě prodávají. google mne odkazuje akorát na ebay a amazon, já bych ho rád koupil někde tady na netu.

jujk
hodnocení

0x

Kupte si novou USB kameru. Přijde to levněji, než redukce, kterou potřebujete. Stejně kvalita obrazu staré kamery bude podstatně horší, než z kamery za 200 i s daní. Za 300 máte kamerku jak víno.

hickok
hodnocení

jo tak to je jasný, ta kamera má obraz příšerný, mám na ní ale asi 5 pásek co bych rád do kompu na památku zachoval

hodnocení

0x
Myslím že půjde spíš o pokus zachránit rodinný archiv než připojit a používat starou kameru pod novým počítačem. Takže rada kup si novou kameru je mimo mísu.
Máte původní kabel? Konec co se strkal do počítače má sice stejný průměr jako vstup pro klávesnici ale jiný počet kolíků žejo? Řešením je karta do počítače která se jmenovala karta pro zachytávání videa. Dřív to byla poměrně drahá periferie ale dneska se to na Aukro prodává od stovky do tří. Horší bude sehnat původní software. Myslím že tyhle starý kamery podporoval Pinacle 8 nebo 10 vyšší už ne. Snad se připojí nějaký rádce který s tím má větší zkušenosti já tahal záznam z osmičky kamery snad jen jednou.
hickok
hodnocení

no na pinnacle mám dojem 8 jsem tehdy přesně přehrával video do compu, program už samo taky nemám ale snad něco najdu někde. ejlépe nějaký freeware. Neznáte nějaký, když už jsme u toho?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]