Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý internet - co s tím?

Od: misa08 odpovědí: 13 změna:
Poslední dobou mám strašně pomalý internet, stránky se načítají i několik minut, vůbec nevím co s tím...Nedávno mi předělávali připojení k internetu z důvodu, že mi internet nešel vůbec a samo se mi přenastavovalo nastavení, tak to předělali a od té doby to jede strašně pomalu...Nevíte někdo co s tím? já se v tom totiž vůbec nevyznám :(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

2x
Zkus nám o tom říct víc. Jaké máš připojení, přes co, kdo je poskytovatel, jaký máš počítač, co v něm je za systém, jaký používáš antivirový program, kdy byl naposledy aktualizovaný, děláš-li pravidelně kontrolu na viry a jinou havěť, jaký používáš firewall...
Nevidíme ti přes rameno.
Hezký den.
misa08
hodnocení

Když já nevím, jak to zjistím jaké mám připojení a s tím počítačem akorát vím že tam je windows xp ostatní také nevím kde najdu, jsem začátečník...antivir mám AVG tu nejnovější verzi, aktualizuje se pravidelně...žádné viry mi to nenašlo...jo a také když zapnu počítač tak mi internet jede chvilku v pohodě až po určité době to začne jet pomalu..ale když měřím rychlost tak to naměří stejně jako když to jelo rychle...
misa08
hodnocení

Tak se mi přece jenom podařilo zjistit něco o mém počítači a připojení*smich*
Počítač: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
2.81GHz, 512 MB RAM
Systém: Microsoft Windows XP
Home Edition
Verze 2002
Service Pack 2
A s tím připojením: na stránce o průběžném měření přeneseních dat se mi podařilo najít tohle:
Agregovaná 1024 Kbit příchozí / 512 Kbit odchozí, max. agregace 1:4, v ceně přenos 50GB, 0.5 Kč/MB nad limit
dělali teď změny v cenách a i v těch limitech, ale snad je to ono co mám já :)

jabraka*
hodnocení

1x

Pokud před novým připojením bylo vše v pořádku,je na vině poskytovatel internetu.Zavolal bych tam a chtěl nápravu.

JABRAKA

misa08
hodnocení

úplně v pořádku to nebylo, to internet vypadával třeba i na několik dní...a když to šlo, tak to jelo jak kdy, ale né každý den takhle pomalu.

hodnocení

0x
Ve slmouvě máš jistě uvedenou nějakou garantovanou rychlost připojení. Pokud tato neodpovídá skutečnosti, obrať se znovu na svého poskytovatele a dožaduj se nápravy a prověření připojení jejich technokou. Pokud by se to opět opakovalo, poohlédl bych se po někom jiném ve tvém okolí.

hodnocení

0x
jestli je to Wifi mohla se pohnout anténa nebo je špatný signál, ale pokud s tím něco dělali, aby to vůbec šlo a nejde to uspokojivě vzhledem k placené rychlosti určitě reklamujte. Nezapoměnte srovnávat srovnatelné, ne 10MBit linku v práci s Vaší např. 1MBit doma ;)
misa08
hodnocení

jsem začátečník a nerozumím tomu, ale pod oknem mám takovou anténu...a jak mi předělali připojení tak mám doma takovou krabičku a na té svítí několik kontrolek a říkali mi, že když ta třetí bude blikat, je signál v pořádku a pokud by s tím něco bylo, je prý problém u mě :(
V tom případě bude lepší se opravdu obrátit na poskytovatele nebo alespoň někoho zkušenějšího ve vašem okolí.
misa08
hodnocení

no poskytovatel už asi taky neví co s tím, jeden čas ke mě jezdili docela často a připadali mi dost bezradní :D a přímo v mém okolí zrovna moc odborníků není, proto se ptám tady... jo a ještě když se mi načítá nějaká stránka tak mo to dost často píše vlevo dole nad startem Zastaveno a pak to píše připojuji se k, čekám na, vyhledávám server, přenáším z...a tohle se tam dost rychle střídá a kolikrát to tam píše i adresy, které mi nepřipadají, že souvisejí s tou stránkou, na kterou se připojuji...
Pokud neví poskytovatel, proč vám jeho připojení jede tak pomalu, co takhle přejít ke konkurenci. Když si on sám neví rady se svojí sítí, tak zdejší komunita to takhle po netu s vámi jako laikem težko napraví.
misa08
hodnocení

asi by to bylo lepší, přejít ke konkurenci, oni totiž mají těch problému asi dost, že ani nestíhají k lidem jezdit, ke mě přijel jednou technik až po 9. večer...a vzpomínám si, že se trochu prořekl, že v naší vesnici měl někdo načerno soukromou síť a možná ještě má...tak jestli ten někdo s tím nemůže mít souvislost, že má s internetem u nás tolik lidí problémy?
Ano může pokud:
- měl svou síť (myšleno jako síť kterou sdílel za prašule mnoho uživatelům)připojenou na net pomocí stávající sítě tvého poskytovatele
- nebo svou wifi sítí zarušuje wifi síť tvého poskytovatele
Jinak nevim co si představit pod síťí načerno- domácí síť neni problém, ale pokud třeba velmi mnoho stahuje tak ano to bys mohl poznat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]