Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení 2 PC

Od: namorketiv odpovědí: 10 změna:

Mám 2 PC prpojené kabelem, jedno windows7, druhé windows XP. myslim, že mám obě pc správně nastavena pro sdílení, v obou dvou vidim nasdílené složky, ale jakmile, ať už z jednoho, nebo z druhého pc, chci otevřít složku, tak mi to napíše "system windows nemůže získat přístup..." viz. obrázek. Nevíte, kde dělám chybu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

7 a XP se nemají rády, taky jsem s tím měl problém a nenašel jsem řešení.

namorketiv
hodnocení

to mi ani neříkejte, že to nelze ...

mám v domácí síti počítač s WIN7, dva notebooky s WIN7 a o patro výše má babička počítač s WIN XP. Síť mi funguje bez problému všemi směry, počítače jsou propojeny switchem s WiFi (pevné kabelem, notebooky WiFi).

Sdílení složek mám povoleno pro "everyone"

praivo*

Někdy to jde (taky mi to chvíli šlo), někdy se to prostě zblázní a nepomůže tomu už nikdo.

zabu
hodnocení

0x

Jestli ty W7 mate ve verzi Start, tak v ní nasdílet disky v domácí síti nejdou. Je to jedno z omezení edice W7start.

namorketiv
hodnocení

tak jsem pokročil... tedy pouze částečně. Ze stolního PC (win xp) můžu prohlížet nasdílené složky v NB (win7), ale opačným směrem to nejde. píše mi to, že nemám dostatečné oprávnění prohlížet blabla a at se obrátim na správce sítě. nevěděl by někdo, dík za odpovědi

Nemáš tam zaplou ochranu sdílení heslem?

doplněno 04.02.14 19:14:

Tak to nevím...

namorketiv
hodnocení

ochrana tam zapnutá není. jenom ještě jedna věc...kde bych měl hledat problém? na PC win xp, nebó NB win7? dík

aaaaas
hodnocení

0x

myslím, že ve windows 7 je ještě potřeba nastavit síťovou příslušnost k domácí skupině - pravděpodobně se stejným názvem jako na xp (workgroup?)

namorketiv
hodnocení

zdravím, jak jsem psal, otevřu složky pouze z win xp na win7, opačně nelze...Je možné, že je to tím, že je použit přímý kabel, a ne křížový? dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]