Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Málo místa na disku C

Od: noviny* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

neustále válčím s tím, že na disku C je málo místa. Všechny objemné soubory se snažím ukládat nebo instalovat na disk D, ale i přesto se mi paměť neustále zaplňuje, až se mi chce říct samovolně. Použil jsem program Xleaner, který sice nějaké místo uvolnil, ale zachvíli to bylo zpátky. Už mi zbývá necelých 5 GB z celkových 58,5 GB. Můžete mi prosím poradit, co s tím?

Mockrát děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud máte OS Windows, tak ten má tu "úžasnou" schopnost neustále něco ukládat a potom bobtná a zvětšuje se. Můžete čistit složky Temp a Koš. Také můžete zmenšit (nastavit) velikost stránkovacího souboru. Ale, nejvíce místa získáte, když zakážete funkci Obnovení systému - tam je to za cenu, že v případě potíží s OS je potom tato funkce nedostupná. Další "úložky" mohou být v programech a hrách na disku C. Zdravím!

Obnovení systému nezakazujte, je to velmi užitečná funkce ! Stačí jen občas spustit Ccleaner - Nástroje - Obnova systému a tam promazat nejstarší body obnovení, pro jistotu si nechat tak 5 posledních bodů. Používat Ccleaner je dobrá volba i pro váš případ.

buss
hodnocení

0x

Zvýšit kapacitu Céčka

plech

Tak tato odpověď mě rozesmála ...

praivo*
31.01.14 11:27

Proč?

hodnocení

0x

Poříďte si externí USB harddisk a velké soubory dávejte na něj. Zároveň si na něj můžete udělat zálohu dat a celého systému. Výběr je velký, já mám A-Data a spokojenost. Např. tady.

praivo*

Pokud se nejedná o notebook, doporučuji spíše interní HDD.

Ano, souhlasím. Snad jen připomínka, že na USB disku se zase dají lépe přenášet filmy atd. ke kamarádům, případně od nich nahrávat.

praivo*

Na to preferuji velkokapacitní (32+ GB) "flashku".

asdf*
hodnocení

0x

Nainstalovat čisté windows + programy a hry které používáte (hry kvuli velikost instaluji na Déčko, jde jen o to aby byly v registru Win) a potom udělat zálohu systému pomocí třeba Norton Ghostu a uložit na Déčko nebo jiný medium, popř. čtvrtletně ukládat zálohy. Všechno ostatní (fotky, filmy, dokumenty, poštu atd.) dávat na Déčko.

V případě nabobtnání systému obnovit zálohu systému C: a zase je rok pokoj.

Praktikuji to takto už od dob W98 a nikdy nebyl problém. Zálohy jsou od 6 do 10GB.

Záloha je dobrá i z důvodu zavirování, obnova trvá pár minut.

rv*
hodnocení

0x

Pomocí programu

slunecnice.cz/...

1. změnit (zmenšit) velikost D: a to tak, aby zůstalo volné místo na disku za C:

2. Zvětšit C: přes toto uvolněné místo.

Počítejte s tím, že to trvá velmi dlouho - dle velikosti a stavu disku, třeba 8 hodin po které nesmíte počítač vypnout.

A o co nechcete přijít raději zazálohujte.

Alternativně jde samozřejmě začít s novou instalací a novým rozdělením disku,při kterém přijdete o všechna data.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]