Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vada LCD na NB

Od: allesgute odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.Prosím jen o názor mám notebook Acer staří asi 4 roky na/pod displayem se mi udělal malinkatý čtvereček cca 1mm x 1mm který se mi neustále ve formě slabé čárečky začal rozšiřovat po displayii.Celé to vypadá jak rozlitý inkoust.Předpokládám že je to začínající vada LCD a čeká mi asi koupě nového NB.Nebo se to dá vše aspon zastavit na nějaký čas? Děkuju

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zastavit se to nedá, bude to horší a horší. Lze vyměnit displej, ale ne v servisu, doporučuji koupit na Aukru nebo na E-bay a sehnat někoho šikovnáho, je to záležitost na pár minut a proti servisu mnohonásobně levnější :)

foo*
hodnocení

0x

Zastavit by to možná šlo ale neni to 100%. Kdysi na staršim monitoru jsem měl též pixelovou vadu a přes jeden program jsem zdechlý pixel oživil. Program do vadného pixelu nějak pustil větší "šťávu" a pixel se poté obnovil. Bohužel si však nevzpomenu jak se onen program jmenoval ale tenkrát mě toho zbavil. Monitor po pár letech odešel do večných lovišť z jiného důvodu.

foo:

nejedná se o vadný pixel, dle popisu bude LCD porušený a "vysychá" tekutý krystal.

fido*

program do pixelu postil větší štávu? hmmm... to mi rozum nebere. Pokud do LCD jde shodné napětí ( v rozsahu nejmín až nejvic dle barev ) jak dokáže pustit víc, když v obvodech není? To by dopředu musel výrobce počítat s touto alternativou. ( neříkám, že to není možné, ale že mi to hlava nebere :) )

.

To mi pripomíná vraha, který programem na dálku roztočil plotnu disku tak obrovskou rychlostí, že se HDD roztrhl a letící plotna uřízla oběti hlavu ...

Výměna LCD mě vyšla 550 kč ( v NB) dodavatel polsko ( ale funguje už 2 roky )

foo*

moje chyba, ne větší "šťávu"ale rychle problikávající vadný pixel.. viz. tu

fido*

tak tohle mi už hlava bere.

mě spíše udivuje jak vadný pixel LCD se dokáže rozlévat. Pixel je přece osvětlený (podrážděný) trojbod, který RBG zareaguje jasem.

Rozlévání je obvyklé u zařízení přehrávaču mp3, diktafonů, starých mobilů, dokonce na Portfolio Atari jsem to viděl, na starých ruských konzolách ( Vlk chytající vajíčka ), ale moderní barevný LCD?

Nebude to v něčem jiném? třeba už chyba v integrovaném obvodě a špatné signály do tohoto místa a oklolí? Kdo ví.

Opravdu na Aukru se dá koupit neskutečně levná nahrada a výměnu zvladne každý slaboproudý elektrokutil.

Fido:
Stát se to může na jakémkoliv displeji s přívlastkem LCD

allesgute
hodnocení

Děkuju všem.Situace je jasná..Takže jediné řešení případně někde výhodně nový display.A ted prosím a nesmějte se mi fakt nevím jak to je...Nový display je myšleno celé to nové víko u NB včetně pantů pro daný typ nebo se mění jen "něco" a hlavní víko a rámeček zůstává puvodní? Děkuji

fido*

Bmbx: jj asi to tak bude, věřím Ti :)

Tazatel: vyměňuje se pouze to na čem se zobrazuje obraz ( displej) Nemám čas koukat na YT , ale myslím, že to podemnou je jasný návod jak na to.

ff*
30.01.14 14:40
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]