Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrá smrt

Od: tom723* odpovědí: 13 změna:

Zdravím, chci se zeptat proč mě poslední dobou skoro každý den chcípne počítač tzv. modrou smrtí? Co dělat aby to přstalo? A proč se to děje? Děkuji za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

4x

Závada může být HW nebo SW. Hlavně si zazálohujte důležitá data, pokud to ještě trošku funguje.

Zkuste si z netu stáhnout nějaký SW, kterýb třeba monitoruje teploty v počítači, možná zjistíte,m že stačí vysavač či kompresor k vyčištění chladících průchodů-

Potom bych zkusil reinstal operačního systému.

A na závěr servis, nebo podle stáří computeru šrot...

jm*
hodnocení

2x

Většinou pomůže přeinstalovat OS

hodnocení

2x

Problémů může být víc. Než se pustíte do přeinstalování celého OS, určitě zkontrolujte zda jsou v pořádku paměti RAM. Nejlépe pomocí mtest86 - spouští se z diskety, CD nebo flešky. Pak bych ještě otestoval harddisk.

doplněno 29.01.14 22:31:

Oprava překlepu: memtest86

fido*
hodnocení

0x

pomůže nezapínat PC

pomůže přeinstalovat PC - pokud je závada tam

pomůže upgrade HW ( to pomohlo mě - blbla grafika )

pomůže přebarvit modrou smrt na červenou ( používal jsem to na WinMe - hezka změna )

Ale vážně zauvažujte v pořadí přeinstalace a pokud to nepomáhá tak hladat vadný díl PC

michal7896
hodnocení

0x

Modrá smrt má vždy nějakou příčinu. Z tvé otázky to nikdo není schopen určit. Jaký máš OS? Jaké je číslo chyby? popř jak se jmenuje proces, který modrou smrt háže? Kdy se to děje?

michal7896
hodnocení

0x

To je jako kdybys napsal "Poraďte mi, proč mi nejede auto?" *zed*

hodnocení

0x

Jak je počítač starý? Může to být cokoliv, rádcové již skoro vše vyjmenovali, já bych ještě dodal zkusit vizuálně zkontrolovat, zda nejsou "nafouknuté" elektrolytické kondenzátory - většinou tmavý váleček nahoře stříbrný. Pokud je ta stříbrná část vyboulená, má to za sebou a musí se vyměnit (přepájet) nebo vyhodit celá deska nebo grafická karta, podle toho kde bude. Možná se přehřívá třeba čipset, nebylo by od věci změřit teploty uvnitř bedny nebo alespoň prstem zkusit jak je co horké. Některý chladič třeba správně nedrží a tím pádem nefunguje a součástka, kterou má chladit se přehřívá. Může to způsobovat i problém ve zdroji - opět se v něm často poškodí kondenzátory a zdroj je potom nestabilní.Nejlepší je měnit komponenty - jakmile to přestane dělat, měl by být viník nalezen.

zabu
hodnocení

0x

Tak já přihodím ještě několi důvodů z praxe. Vadný HDD, zanešený chladič procesoru nebo grafiky prachem. Už jsem viděl i tak zaprasený MB, že se dost nečekaně objevovala modrá smrt. Vadný zdroj, kterej fungoval až na druhý spuštění. Bohužel uživatel nerespektoval doporučení k výměně, a stálo ho to kromě zdroje, navíc ještě nový procesor,MB a paměti.
Chci tím říci, že je potřeba na to přijít co nejrychleji. Mohlo by se to prodražit.

hop®

@zabu - ano, ale přiznejme si, že nejdůležitější na celém compu jsou ta naše data v něm, nikoli deska, paměti, ...

doplněno 30.01.14 20:03:

@fido, já bych to nesrovnával. Pokud mám alespoň trochu aktuální data a odejde mi comp do věčných lovišť, mohu si koupit nový počítač a data tam nasypat. Pokud přijdu o důležitá data, nepomůže mi k jejich získání ani deset funkčních počítačů. Proto jsem zdůraznil ono zazálohování dat před dalšími "operacemi" s počítačem. Tohle doporučení asi nepochopí jen člověk, který jen brouzdá po internetu a nepoužívá počítač například k účetníctví. Ale myslím, že kdo jednou přišel o nenahraditelné soubory, ví o čem mluvím...

fido*

Hop: přesně tak !

zabu

S tím sice souhlasím, ale tazatel se neptal na záchranu dat, ale proč se to děje...

fido*

zabu: jasný ! taky nikdo , Tedy aspon já, netvrdí, že hlavní jsou data a ne řešení. Ono mít data a nemít PC je uplně stejná ztráta. Zabu, Tva odpověd je správná :)

Modrá smrt je svinstvo ...

hodnocení

0x

Ahoy.Dle meho nazoru by se ti u modre smrti mela ukazat chyba,mela by tam byt napsana.Error ...,ja to vyresil tak,ze jsem si tu chybu napsal,vlozil do google...myslel jsem,ze jsou pameti v haji...byla to chyba v ovladacich gk.Reinstal winu beru jako predposledni variantu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]