Dobrý den, nemůžu furt najít k čemu slouží informace na obalu CD, jako např: 52x speed, nebo při vypalování CD mám 16*(1200 Kb/s)- tento údaj jsem si přepočítával s výsledným časem vypalování, ale vyšlo mi, že vypálil dvě Cd. Jak to tedy je doopravdy s těmi rychlostmi?
začátek CD se vypaluje nižší rychlostí než konec (palí se od středu k okraji). takže když dáš vypalování např 56x, tak první stopy se vypálí např. rychlostí 16x a ta se postupně (ale skokově) zvyšuje až po tebou nastavenou max rychlost
Rychlost nahrávání,-tok dat -je něco jiného než rychlost otáčení pri nahrávání.Rychlost při přehrávání je základn´=1x
Na čistých discích je označení , kolikrát rychleji se daný titul nahraje.Nelze čekat,že mohu vypalovat data rychleji,než je na disku uvedeno.Stejně tak disk s označením 32x se na mechanice,označené 16 x rychleji nenahraje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.