Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych pomoc, chtěl jsem navýšit paměti ale nejde mi spustit pc.. přitom by to mělo být ok momentálně používám toto -
Základní deska
Typ CPU AMD Athlon XP, 1643 MHz (11.5 x 143)
Název základní desky ASRock K7NF2-RAID (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Čipová sada základní desky nVIDIA nForce2 Ultra 400
Pracovní paměť 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)
DIMM1: A-Data 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
DIMM2: A-Data 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
DIMM3: Kingston K 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
Typ BIOSu AMI (07/31/06)
Komunikační porty (COM a LPT) Komunikační port (COM1)
Komunikační porty (COM a LPT) Port tiskárny ECP (LPT1)
a místo těch dvou 512 jsem dokoupil dvě 1gb stejné jako třetí pamět od kingstona.. po zapnutí mi to hlásí nějaký problém..modrá obrazovka, ale po opětovném zapnutí už to vůbec nerozjedu.. proč? co s tím, co mám špatně? díky za podrobnější rady
ted používám ty dvě nové proto mám jen ty dva sloty obsazené
Nevím, zda to pomůže, dám jen pár tipů. Podívejte se do BIOSu, zda ty paměti detekuje. Jinak zkuste postupně vložit jednu RAM 1 GB, zkusit zda PC poběží a přidávat po jedné další RAM. Když to s nějakou nepůjde, zkuste ji vyměnit. Porovnejte, jak počítač startuje s jedinou nově koupenou proti jediné 1GB co už máte a víte, že funguje. Eventuelně je prověřit pomocí mtest 86. Snad na něco přijdete !
Zdravím, tak jsem vyzkoušel jednu po druhé, všechny fachčí, ale jak jje dám k sobě tak to prostě nerozběhnu.. a v biosu je načte ukážou se mi všechny tři.. no a když dám uložit a zavřít, naběhne spouštění systému a pak to skočí na modrou obrazovku kde to napíše toto - použil jsem překladač - Byly zjištěny potíže a systém Windows byl ukončen, aby nedošlo damag k počítači. Pokud je to poprvé, co jste viděli tuto chybu Stop obrazovku. restartujte počítač. Pokud se tato obrazovka objeví znovu, postupujte takto: být jisti, že máte dostatečné disk s Pokud řidič je identifikován v zastavení Messa zakažte ovladač nebo u výrobce pro aktualizace ovladačů. Zkuste změnit grafické adaptéry. Informujte se u svého dodavatele hardwaru pro všechny aktualizace systému BIOS. Dissable BIOSem paměti, jako například ukládání do mezipaměti nebo stínový provoz. Pokud potřebujete použít nouzovém režimu odebrat nebo zakázat součásti, restartujte počítač, stiskněte klávesu F8 a vyberte Upřesnit možnosti spuštění a poté vyberte položku Nouzový režim. Technické údaje STOP 0x0000007E Coxc0000005, 0x892AF571, 0x87E337F8, ox87E33300)
Mám starou desku .. asrock.com/... ale ta by měla 3gb podporovat, verze biosu je taky nejnovější.. co s tím tedy? díky
A jste si jist, že jsou opravdu stejné? To že tak vypadají neznamená, že opravdu stejné jsou.
Zkuste ty nové dát do těch modrých slotů a tu starou do toho černého.
procesor má mít hodnotu 2600+ a 1,9ghz, když jsem ho dal do pc tak měl 2000+ a 1.5ghz, takže jsem ho o jeden stupen přetaktoval sám v biosu na ty hodnoty které jsem uváděl nahoře 1,6ghz. paměti jsem zkoušel všelijak prohazovat všechny jsem skusil samostatně stěma 512 a šlo to pak jsem dal dohromady jen ty dvě nové a taktéž to šlo, ale když dám všechny tři k sobě, tak to napíše ten problém .
Pak by se měl procesor rozjet i na 166 * 11.5 (To bude těch 1,9GHz). Tedy doufám a řekla bych, že by to tak jít i mělo, když by nešlo, tak by bylo třeba restartovat nastavení BIOSu. Ale řeší se tu paměti, ne procesor, tak zpět k nim.
A když dáte ty 1GB do modrých slotů a 512 do černého, funguje to? Pořád lepší 2,5GB než 2GB.
Zkoušel jsem navýšení, ale další krok už mi pc padal - takže to zatím nechávám na tomto o něco málo lepší než jsem měl.. myslel jsem že když přidám paměti tak i ten procesor pak rozhejbu na tu největší možnou velikost, ale ne.. no zkoušel jsem vše možné, ale rozjede se to jen na to že 1gb dám doprostřed a ty dvě 512 okolo, jinak nic, ale jak říkám ty paměti 1gb jsou dobré všechny tři, protože i ty jsem postupně dával doprostřed..takže fakt nevím co s tím
Já už možná vím - co máte za systém?
Pokud je to Windows 7 Starter je vše jasné, protože ten má limit 2GB RAM. Pokud jiný, nevím. :D
Dobrý den, tato deska má na pamětech Dual- Cannel a to znamená, že ve dvou sprárovaných slotech musí být stejné paměti. Díval jsem se na obrázek a MB má pouze 3 sloty na paměti. To znamená, že jsou tam 2 sloty asi ty stejné barvy, které musejí mít stejné paměti. Vliv Dual-Chanelu je menší, než má zvýšení množství paměti a tak bych do prvního slotu dal tu 1 GB a to třetího slotu 512 MB. Mělo by se to rozběhnout a ta jedna 512ka vám zbyde. Nevím jistě, které jsou zrovna ty párové sloty a tak by to mohlo jet při osazení 1. a 2. slotu. V každém případě vám to na při osazení všech 3 slotů nepojede.
Tak právě že při osazení všech tří slotů mi to jede, ale jen 2x 512 + 1gb, když to proměním jinak tak mi to nejede.. to je ta záhada
Viděla bych problém ve Windows, pokud se počítač jako takový s 3GB RAM spustí a nejde až ve chvíli kdy Windows hodí BSOD.
Je to divné, ale opravdu to jede jen takto - modré sloty 512 černý 1gb, nebo jsem teď skusil ještě ty dvě nové 1gb do modrých slotů a to jede taky, jenže to si nepomůžu, protože to pořád jede na 2gb dohromady...jak ale přidám jednu nebo jinak prohodím tak to nejede...rozběhne a hodí to tu hlášku co jsem psal nahoře, takže chyba ve windovs? a co s tím tedy?
Samozřejmě z vás nechci dělat hlupáka, nebo podobně, ale jste si skutečně jist, že máte Ultimate a ne Starter? Taky jsem jednu dobu žila v domění, že mám Ultimate a měla jsem jen Professional> Prostě jsem si toho jednoduše nikdy nevšimla, až asi po půl roce. Hlava někdy ignoruje věci co má přímo před nosem.
Jediné co mne napadá a co by to v obou případech vyřešilo mne je přeinstalace systému. Pokud by ani to nepomohlo, už vážně nevím.
Než se pustíte do přeinstalace systému, můžete si ověřit, zda to tím OS skutečně je. Vypalte si live CD s Windows (ne Starter) a zkuste, zda se z něj podaří nabootovat při obsazení všemi paměťmi 3 GB. Totéž můžete zkusit i s live CD linuxu - např. kubuntu.
Projeto everestem -
Počítač
Typ počítače Platforma x86 standardu ACPI
Operační systém Microsoft Windows 7 Ultimate
Aktualizace Service pack Service Pack 1
Internet Explorer 9.11.9600.16476
DirectX DirectX 11.0
Jméno počítače UZIVATEL-PC
Jméno uživatele uzivatel
Přihlašovací doména uzivatel-PC
Datum / Čas 2014-01-30 / 20:40
Základní deska
Typ CPU AMD Athlon XP, 1750 MHz (11.5 x 152)
Název základní desky ASRock K7NF2-RAID (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Čipová sada základní desky nVIDIA nForce2 Ultra 400
Pracovní paměť 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)
DIMM1: Kingston K 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
DIMM2: Kingston K 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
Typ BIOSu AMI (07/31/06)
Komunikační porty (COM a LPT) Komunikační port (COM1)
Komunikační porty (COM a LPT) Port tiskárny ECP (LPT1)
Zobrazení
Grafický adaptér ATI Radeon 9550 / X1050 Series (256 MB)
Grafický adaptér ATI Radeon 9550 / X1050 Series (256 MB)
3D-akcelerátor ATI Radeon 9550 (RV350)
Monitor Obecný monitor PnP [NoDB] (YV2P006445)
Multimédia
Zvukový adaptér C-Media CMI9739A/9761 @ nVIDIA MCP2-S - Audio Codec Interface
Zvukový adaptér nVIDIA MCP2-S - Audio Processing Unit (Dolby Digital)
Nosiče dat
Ovladač IDE PCI Standardní dvoukanálový řadič IDE
Ovladač IDE PCI Standardní dvoukanálový řadič IDE
Ovladač úložných zařízení Řadič NVIDIA nForce diskového pole RAID
Disketová jednotka Disketová jednotka
Disková jednotka WDC WD2500YS-01SHB0 ATA Device (233 GB, IDE)
Optická jednotka HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B ATA Device (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Stav SMART pevného disku OK
Oddíly
C: (NTFS) 116.8 GB (22.7 GB volných)
D: (NTFS) 116.9 GB (18.3 GB volných)
Celková velikost 233.7 GB (41.0 GB volných)
Vstupní zařízení
Klávesnice Standardní klávesnice PS/2
Moőse Myš Logitech pro port PS/2
Síť
Primární adresa IP 192.168.0.101
Primární adresa MAC 00-13-8F-C1-72-97
Síťový adaptér NVIDIA nForce Networking Controller (192.168.0.101)
Periferní zařízení
USB1 Controlleň nVIDIA MCP2-S - OHCI USB Controller
USB1 Controlleň nVIDIA MCP2-S - OHCI USB Controller
Ovladač USB2 nVIDIA MCP2-S - EHCI USB 2.0 Controller
DMI
DMI Dodavatel BIOSu American Megatrends Inc.
DMI Verze BIOSu P1.30
DMI Výrobce systému
DMI Typ systému K7NF2-RAID
DMI Verze systému 1.00
DMI Sériové číslo systému 00000000
DMI UUID systému 00020003-00040005-00060007-00080009
DMI Výrobce základní desky
DMI Typ základní desky K7NF2-RAID
DMI Verze základní desky 1.00
DMI Sériové číslo základní desky 00000000
ted používám jen ty dvě nové paměti a podařilo se mi navýšit i procesor na hodnotu 1,75ghz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.