Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Minecraft - málo FPS na dobrém počítači

Od: lightknightcz* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Mám celkem dobrý počítač (utáhne Dishonored na plné detaily, Crysis 2 i Crysis 3, Skyrim bez problému...), ale jakmile spustím Minecraft, nedostanu více, než 40 FPS, když se hýbu. Klesá to i ke 30. Vím, že lidské oko zaznamená jen asi 21 snímků za vteřinu, ale Minecraft má nějakou divnou konfiguraci, že člověk potřebuje tak 60, aby Minecraft vnímal plynule.

Prosil bych o pomoc. Co mám udělat? Vím, že dříve mi Minecraft jel úplně normálně, ale v poslední době... A to i na mém starším počítači, kde jsem dostával klidně i 80 FPS a ten neutáhnul skoro nic.

Zkoušel jsem Optifine, kompletně přeinstalovat Minecraft i Javu (64 bitovou), různé zrychlovače počítače, jako například GameBooster, zkusil jsem alokovat více paměti pro Javu...

Zkrátka už nevím, co si mám počít.

Moje PC:
CPU: Intel Core i5-4200M Hasswell 2,5 - 3,1 GHz
GPU: Nvidia GeForce 750M (4 GB paměti)
RAM: 8GB DDR3 + 4GB navíc, vyhrazené jen pro grafiku, tedy celkem 12 GB
HDD: 1000 GB

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gagi*
hodnocení

0x

Nenatáčejte přes fraps ty lepší počítače mají tzv. Turbo boost který se při těžším procesu spustí a zvýší výkon ale výkon ostatních procesů o hodně sníží. Jednoduše dá do proecsu co nejvíce ram. Když spustíte Fraps a k tomu nějakou hru jsou to dva náročné procesy turbo boost dá většinu ram do frapsu a u her ram sníží. to je důvod proč se hry sekají když natáčení spustíte.

lightknightcz*
hodnocení

Pardon, ale o Frapsu ani natáčení jsem nic nepsal :D FPS jsou Frames Per Second, tzn snímky za vteřinu

praivo*

Píšeš absolutní kraviny, Turbo Boost je dočasné automatické zvýšení frekvence (v tomto případě z 2,5 na 3,1 GHz). Priorita procesů je něco úplně jiného.

jamka

stejná kravina jako pouzit "booster" a kort na noteboocich a jejich mobilních součástcích.

mart1999*
hodnocení

0x

Měl jsem stejný program, zkus tyto věci:

aktualizuj grafický ovladač

nastav nVidii podle tohoto videa (pomohlo mi to)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]