Nejste přihlášen/a.
Můžete mi někdo poradit, jak nastavit ve Firefoxu, aby se při otevření prohlížeče zobrazoval text normálně. Když otevřu prohlížeč, tak se slova v textu nezobrazí korektně-jsou neúplná a překrývají se. Když použiju v nástrojích-možnosti-obsah-rozšířené a nastavím velikost fontů př. 14-OK, tak se to opraví a vše funguje jak má. Pokud ale prohlížeč zavřu, tak při dalším otevření se zobrazí ta samá chyba.Dá se to ještě nějak jinak uložit?
Dobrý den, zkuste v nastavení Firefoxu na záložce Obsah nastavit výchozí písmo.
Já tam mám velikost 12 a typ písma "sans-serif". Zdravím!
doplněno 03.03.14 22:31:Takto to mám nastaveno já:
doplněno 03.03.14 22:56:Já mám starou verzi 7 a OS Linux. Ale, snad to máte správně. Potom ještě nastavit i to výchozí písmo a jeho velikost - zde tedy 14. A NTB nemusíte vůbec restartovat - stačí Firefox vypnout a zapnout.
doplněno 03.03.14 23:28:Ještě zkuste nahoře Zobrazení / Styl stránky / a volba Základní styl. Více už neporadím.
Tak jsem v zál. obsah nastavil typ písma sans-serif. Až dole pak středoevropské jazyky (IBM-852). Velikosti písma ve všech třech položkách jsou nastaveny stejně, retartoval jsem nb a bohužel, stále stejné.
doplněno 03.03.14 22:22:Velikost fontů se vždy automaticky nastaví na vel. 20, a proto dochází k překrývání písma navzájem a neúplnému zobrazování.
doplněno 03.03.14 22:50:Já jsem v nastavení našel "Microsoft Sant Serif (přesně takhle psáno) a v části neproporciální vůbec monospace neexistuje. Mám nainstalovaný Firefox 27.0.1 a OS W7 HP
Dobrý den, rozumím tomu tak, že i přes správné nastavení písma na velikost 14 a i potvrzení tlačítkem OK (nikoliv Zrušit), se znovu opět vrátí nastavení na velikost 20?
Nebo jsou některé stránky již v pořádku (velikost dobrá) a některé se stále překrývají?
Zkuste ještě vymazat cookies a mezipaměť v nastavení Firefoxu - záložka Soukromí / Správce cookies a tam Odebrat všechny cookies. Potom i záložka Rozšířené / Síť a tam Vymazat. V té novější verzi Firefoxu to může být i jinak pojmenováno nebo i trochu jinde v nastavení. Potom zkuste opět nějaké stránky a zkontrolovat, zda je již velikost písma v nastavení správná. Zdravím!
doplněno 04.03.14 11:15:No, tak to tedy nevím, proč to Firefox neudrží. Ještě zkuste dle mého Firefoxu toto.
Nahoře na liště je Zobrazení. Tam je Znaková sada / Automaticky rozpoznat / mám volbu Vypnuto. Ale, všechna ostatní nastavení zřejmě ten Váš Firefox udrží, tak to už asi nic dalšího nevymyslím.
doplněno 04.03.14 11:28:Ještě snad, jestli nepoužíváte nějaký doplněk do Firefoxu, který to blokuje nebo si sám určuje velikost písma - jenom nevím, který by toto způsoboval. A ještě zkuste i režim celá obrazovka (klávesou F11), zda bude rozdíl.
doplněno 04.03.14 15:33:rudy63 - nemáte zač. Jsem rád, že se to povedlo a že už je to v pořádku. Byla to docela "šichta". Ty doplňky ve Firefoxu občas zlobí. Patrně se problém projevil až po aktualizaci doplňku, o které jste ani nemusel vědět. Proto já v nastavení Firefoxu mám aktivní volbu, že nepovoluji aktualizaci Firefoxu a ani jeho doplńků - a mám klid.
Stejně se tou aktualizací nic podstatného nezíská. Možná si to tam zakažte také.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.