Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neúplý a překrývající se text v seznam

Od: rudy63® odpovědí: 9 změna:

Můžete mi někdo poradit, jak nastavit ve Firefoxu, aby se při otevření prohlížeče zobrazoval text normálně. Když otevřu prohlížeč, tak se slova v textu nezobrazí korektně-jsou neúplná a překrývají se. Když použiju v nástrojích-možnosti-obsah-rozšířené a nastavím velikost fontů př. 14-OK, tak se to opraví a vše funguje jak má. Pokud ale prohlížeč zavřu, tak při dalším otevření se zobrazí ta samá chyba.Dá se to ještě nějak jinak uložit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zkuste v nastavení Firefoxu na záložce Obsah nastavit výchozí písmo.

Já tam mám velikost 12 a typ písma "sans-serif". Zdravím!

doplněno 03.03.14 22:31:

Takto to mám nastaveno já:

doplněno 03.03.14 22:56:

Já mám starou verzi 7 a OS Linux. Ale, snad to máte správně. Potom ještě nastavit i to výchozí písmo a jeho velikost - zde tedy 14. A NTB nemusíte vůbec restartovat - stačí Firefox vypnout a zapnout.

doplněno 03.03.14 23:28:

Ještě zkuste nahoře Zobrazení / Styl stránky / a volba Základní styl. Více už neporadím.

Neúplý a překrývající se text v seznam
hodnocení

Tak jsem v zál. obsah nastavil typ písma sans-serif. Až dole pak středoevropské jazyky (IBM-852). Velikosti písma ve všech třech položkách jsou nastaveny stejně, retartoval jsem nb a bohužel, stále stejné.

doplněno 03.03.14 22:22:

Velikost fontů se vždy automaticky nastaví na vel. 20, a proto dochází k překrývání písma navzájem a neúplnému zobrazování.

doplněno 03.03.14 22:50:

Já jsem v nastavení našel "Microsoft Sant Serif (přesně takhle psáno) a v části neproporciální vůbec monospace neexistuje. Mám nainstalovaný Firefox 27.0.1 a OS W7 HP

Neúplý a překrývající se text v seznam #2
hodnocení

Vše jsem nechal, výchozí písmo mám Arial, ale po zavření a otevření, opět fonty na 20.

hodnocení

Tak jsem už vyzkoušel snad vše, ale pořád nic. Styl je základní.

ben®

Dobrý den, rozumím tomu tak, že i přes správné nastavení písma na velikost 14 a i potvrzení tlačítkem OK (nikoliv Zrušit), se znovu opět vrátí nastavení na velikost 20?

Nebo jsou některé stránky již v pořádku (velikost dobrá) a některé se stále překrývají?

Zkuste ještě vymazat cookies a mezipaměť v nastavení Firefoxu - záložka Soukromí / Správce cookies a tam Odebrat všechny cookies. Potom i záložka Rozšířené / Síť a tam Vymazat. V té novější verzi Firefoxu to může být i jinak pojmenováno nebo i trochu jinde v nastavení. Potom zkuste opět nějaké stránky a zkontrolovat, zda je již velikost písma v nastavení správná. Zdravím!

doplněno 04.03.14 11:15:

No, tak to tedy nevím, proč to Firefox neudrží. Ještě zkuste dle mého Firefoxu toto.

Nahoře na liště je Zobrazení. Tam je Znaková sada / Automaticky rozpoznat / mám volbu Vypnuto. Ale, všechna ostatní nastavení zřejmě ten Váš Firefox udrží, tak to už asi nic dalšího nevymyslím.

doplněno 04.03.14 11:28:

Ještě snad, jestli nepoužíváte nějaký doplněk do Firefoxu, který to blokuje nebo si sám určuje velikost písma - jenom nevím, který by toto způsoboval. A ještě zkuste i režim celá obrazovka (klávesou F11), zda bude rozdíl.

doplněno 04.03.14 15:33:

rudy63 - nemáte zač. Jsem rád, že se to povedlo a že už je to v pořádku. Byla to docela "šichta". Ty doplňky ve Firefoxu občas zlobí. Patrně se problém projevil až po aktualizaci doplňku, o které jste ani nemusel vědět. Proto já v nastavení Firefoxu mám aktivní volbu, že nepovoluji aktualizaci Firefoxu a ani jeho doplńků - a mám klid.

Stejně se tou aktualizací nic podstatného nezíská. Možná si to tam zakažte také.

hodnocení

Ahoje Bene. Rozumíš tomu správně. Po nastavení libovolné velikosti a potvrzení OK se velikost fontů vždy vrátí na vel. 20. Cookies jsem kompletně vymazal, velikost webové mezipaměti = 0. Vyzkoušel jsem i pozměnit nastavení-přikládám, ale výsledek je stejný.

Neúplý a překrývající se text v seznam #3
Neúplý a překrývající se text v seznam #4
k2

Deje se to i tehdy, spustite-li Nouzovy rezim FF?

hodnocení

Bene, děkuji, konečně jsi na ti kápl. Byl to jeden z doplňků, a to No Small Text 3.0. Po jeho vypnutí chybné nastavení už nenaskakuje. Jen je mi divné, že tenhle doplněk jsem tam měl nainstalován už delší dobu. Špekulovat nad tím dál nebudu, už je pryč.

Díky za trpělivost.

hodnocení

Ještě jednou dík. Aktualizace jsem vypnul.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]