Nejste přihlášen/a.
Mám starší sestavu PC: Z.D.: Asus M2N-E, zdroj: Fortron 400W, OS: Windows XP. Po připojení PC na sít a zapnutí PC tlačítkem se nic neděje, ani větráky se neroztočí a to ani po opakovaném pokusu o spuštění. Ale když se nechá PC připojený asi 10-20 min na sít a znovu se zkusí PC zapnout. tlačítkem, tak se spustí a pracuje naprosto normálně. Zkusil jsem vyměnit zdroj, ale nepomohlo to, PC se chová stejně. Podle různých rad jsem na z.d. vizuálně zkontroloval elyty (prý se často stává, že se "nafouknou"), ale vše bylo vpořádku. Nevím, jak tento stav dlouho vydrží a jestli se PC aspoň tímto způsobem bude moct do budoucna zapínat. Nerad bych vyměňoval z.d. i s CPU, XP mám registrované jen na toto PC a nevím, jestli by po výměně z.d. byly legální. . Chtěl bych na tomto PC u XP zůstat i když jejich aktualizace letos v dubnu končí, ale při případné přeinstalaci tohoto PC budou stávající aktualizace prý k dispozici.
Prosím o radu a váš názor, jak tuto závadu odstranit a předem děkuji
1. Důvodem tedy bude základní deska.
2. Při přeinstalování OS o nainstalované aktualizace přijdeš.
Volil bych novou desku a Windows 7 nebo Linux Mint.
K bodu 2. Již několikrát jsem XP přeinstalvával i na jiný, větší HDD, a instalaloval XP z před léty koupeného CD a po instalaci se mně všecny aktualizace stáhly a nainstalovaly, ale bylo to na stejnou z.d. na kterou byla provedena jejich registrace. A tohle by mělo fungovat i po 8.dubnu, kdy nové aktualizace nebudou vydávany, ale ty vydané budou stále k dispozici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.