Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chlazeni graficke karty

Od: j0ck3r1 odpovědí: 11 změna:

Čau, mam problem s chlazenim počítače :). V některych připadech mi grafika vaři až na 110C což by neměl, a po tom teda spadne obraz do černe obrazovky. Mam k dispozici novy silny větraček a skřin mam otevřenou (mužu klidně i zavřit ale myslim že na cyrkulaci to nebude mit žaden vliv :).

[img] maxipicture.cz/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Asi si někdo v případě secondhand karty už hrál s větrákem karty a asi je načatá vodící pasta na grafickém čipu. 110°C je teda masakr. Můžeš přidělat boční velký větrák nebo se dělají větráky na rozšiřující sloty.

doplněno 24.01.14 12:18:

Hodně se používá metoda, kdy se dávají do přední a spodní části skříně velký větráky co nasávají studený vzduch a ten ženou dozadu a v zadu a na stropě skříně jsou velký větráky na odvod teplého vzduchu.

hodnocení

0x
Chtělo by to napsat typ grafiky a zavřená bočnice má velký vliv na cirkulaci vzduchu.

hodnocení

0x
A co chladič, je taky horký? Jestli ne, nemá smysl přidávat větráky, problém je v přenosu tepla mezi čipem a chladičem
j0ck3r1
hodnocení

jde z tama uplně horky vzduch

O jakou grafiku se jedná? Výrobce + typ
Některé co jsem potkal měly chlazení opravdu nedostatečné
doplněno 24.01.14 15:02:

tento chladič si lidi poměrně chválí, někde bude tedy problém. Rozhodně bych začal odšroubováním chladiče, setřetím teplovodivé pasty z čipu (opatrně, bývají tam miniaturní SMD součátsky!) i z chladiče, chladič důkladně vyčistit (oddělat ventilátor a vyčistit ve vodě, tak to dělám já), větrák případně namazat, pokud by se přidíral.

Složit vše jak bylo a nanést hlavně novou teplovodivou pastu na styčnou plochu, zkontrolovat taky jestli je chladič dostatečně přitlačen k čipu.

Osobně mám grafiku s chlazením pasivním a v plexi v bočnici 12mm větrák zapojený na 7V - neslyšitelný a teploty mi při hraní nejdou přes 65°C

j0ck3r1
hodnocení

j0ck3r1
hodnocení

No taky jake hry že. Ale nasměroval jsem větrak aby šlo teplo ven a zatim vypada že to pomaha. Jinak určitě v nejbližši době koupim pastu, kolik asi tak bude stat?

j0ck3r1
hodnocení

grafika neni secondhand ale to nevadi :), no skusim ještě nějak pokoumat, když tak koupim pastu.

praivo*
hodnocení

0x

U správně navrženého a sestaveného počítače je cirkulace vzduchu lepší, když MÁ obě bočnice.

j0ck3r1
hodnocení

Jj to určitě, ale když se podivaš na muj, tak tam ta cirkulace nani nijak směřovana :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]