Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte mi. Mám problém s noteebokem. Už delší dobu mi hučí a sám se po čase najednou vypíná. Vysavačem jsem všechny ovtory, které ntb má a podložila ho knížkama, aby se nepřehříval (jak mi bylo doporučeno mým známým), ale stejně to moc nepomohlo. Mám ho už pár let, ale zatím si nemůžu koupit novej, potřebuju aby mi tenhle ještě nějakej ten měsíc vydržel.
Jenže nevím co s tím. Už asi rok je to stejné, ntb hrozně hučí, dokonce si i kolikrát musim brát sluchátka, když poslouchám hudbu nebo koukám na nějaké video/film, abych něco přes ten hukot slyšela. Navíc nevydží dlouho zaplý. Když ho mám v zásuvce, tak někdy vydrží třeba i 3 - 4 hodiny zapnutý (s tím, že na něm nepoušítm filmy ani hudbu a nehraju hry). Když třeba koukám na youtube a do toho mám pootvíraných víc věcí na ploše, tak se třeba po hodině najednou vypne. A to je celou dobu zapojen v zásovce. Baterii už mám v háji, s ní samotnou vydrží max. 5 minut běžet.
Jak se zbavím toho hučení a vypínání? Pomůže koupit si novou baterii? To ale asi nepomůže, když se ntb vypíná, i když je zapojen v elektrice a to hučení nemá s baterií nic společného, že? :/
Asi se bude pořád přehřívat, oprava ventilátoru,nebo nouzově možná chladící podložku,knížky jsou málo.
O chladící podložce jsem už přemýšlela. Oprava, no nevím. Zase se mi do toho nechce moc investovat. Na jaře nebo nejpozději v létě si chci koupit nový notebook, aby se to vyplatilo.
Samotné vyčištění zvenku nepomůže. Chladič bývá často zanesený prachem, vlasy a jinými nečistoty. Má-te li po ruce někoho zručnějšího, ať ho rozebere a všechno důkladně vyčistí. Případně vymění termovodivou pastu. To samé vám udělají i v servise, ale za patřičnou přirážku. Svůj NB nepokládám do postele, ani na zaprášený povrch, pravidelně utíram prach na stole a stejně ho musím jednou za půl roku vyčistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.