Nejste přihlášen/a.
Jak udělat ve photoshopu takou fotografii viz.obrázek aby tam nevím jestli je to správný výraz "prolínal obrázek
jako zde toho chemika Babice děkuji předem za vysvětlení
,když si vyříznete jakoukoliv postavu,můžete ji vložit kamkoliv.
doplněno 23.01.14 21:31:čili,,,vyříznete postavu či věc,,a dáte kam chcete ,poslala jsem vám od prázdného chodníku na 3 Surikaty. Je to postupně ,nevím,jestli jsem vám ok rozumněla Snad..
odkud jste to stáhla?...tohle je velká amatéřina.))
doplněno 28.02.14 19:03:chybí pod zvířátky stíny...takhle to vypadá dost tragicky
lendak,,, jakápak tragedie ,,stín si snad udělá už sám. A co když je to foceno v pravé poledne?Já jsem mu chtěla jen vysvětlit postup,jak to dělám já ,,,na to se snad ptal jak jse pochopila. Ano jsem samouk a co na tom je zlého!Pokud umíte něco nad čím bych se pozastavila ,,tak ukažte. Dělám jiné věci nejen surikaty na rychlo.Myslím,že vaše psaní je tragické..
..
doplněno 02.03.14 18:17:Hihi,,já ty surikatky nepokládám za vrcholné dílo,dělala jsem je vnučkám,Tady se nedá nic hodnotit z "uměleckého" hlediska ,,nedělám na výstavy,,dělám si pro sebe a jsem šťastná,jak se mi to podaří. Nechci se tady chlubit co vše umím ,,nemohu umět vše,,ale snažím se pochopit spousty věcí,,, a tady nejde vysvětlit jen tak lehce jak se co dělá. To už musí mít dost značné základy. Je sranda ,jak tady mne hodnotíte a hlavně jak bojuje pan kolega či paní. Vždytˇjá s ním nesoutěžím..Je škoda,že tady není prostor k laitskému vysvětlení. a obrázkům ..Bylo by fajn se podívat,jak lidé tvoří. On dělá jiné obrázky a já také jiné.
doplněno 02.03.14 19:24:probůh,,přece stín není jak nesvítí slunko,,tohle nechápete?Proč tady s tím operujete? To je tak těžké pochopit? Ta dáma,která je poslední tady co sedí,je špatně ořezaná..ty nohy má nějaké divné ..nepasují k tělu..Ale klidně vám to udělám...Tady už nejde nic poslat je to plné..
doplněno 03.03.14 13:46:,,jestli svítí slunce ,,je stín,,jak nesvítí -není stín. Na vaší fotce je obloha zamračená,ale mezi oblaky je sluníčko.Tam máte stín,,, JINAK BY NEBYL STÍN to dá snad zdravý rozum ,,kdo by ho udělal? Prosím vás dejte již tomu pokoj,vy jenom haníte ,já tady nejsem na výstavě Já se s vámi nechci hádat a každý máme své. Na ten deštník vám svítí slunko,, čili je stín..Za chvíli mi tady budete potírat fyzikální zákony ,,zdar
Zavináč.,.ale mě je to jedno...já nevím kdo ty surikaty dělal..jen říkám,že je to mizérie...pod postavou když ji vkládám musí být vždycky stín nebo aspon tmavší místo (plac), jinak postava opticky nezapadne do prostoru ,což je tady hezky vidět...to není výtka ale rada...kdo se chce něco naučit bere rady ke svýmu růstu a né jako urážku..jen se učte a zdokonalujte...žádnej učenej z nebe nespadl...myslela jsem že jste to někde stáhla,jinak bych to nehodnotila...to je fuk...tohle je ukázka nové vrstvy,ale tazatelka chtěla vložit a zprůhlednit vrstvu...soudě dle ukázky kterou poslala... Můžu ukázat co dělám já,ne abych soupeřila, to nemám zapotřebí..ale můžu poradit začátečníkům .
to zavináč:máte ty koláže strašně nepravděpodobné...tu sexbombu M.Monroe s hlavou Chucka Norrise máte zase bez stínu...vždyt ty nohy vůbec nevypadají,že tam opravdu stojí.vy to nevidíte? ..to samé platí u ženy u vody...navíc ste ji vůbec barevně nepřizpůsobila okolí...pokud to má vypadat věrohodně musíte postavu do okolí zapracovat...ta postava (objekt ) tam nesmí působit že tam nepatří...rozumíte co myslím?...já nevím jak vám to mám už vysvětlit...protože vy mi opáčíte,že je to v pravé poledne a tudíž stín není...stín je vždycky...takže vám to zkusím demonstrovat..tenhle deštník byl focen v pravé poledne...vidíte pod ním nějaký stín?...
rozumíte mi co myslím?...já v té krajině taky nestojím...je to koláž...ale musí to vypadat přesvědčivě..já se vám snažím poradit,kde děláte chybu a jak to napravit...bud ji přijmete nebo si budete pořád trvat na svém.
když nesvítí slunce není stín...hm a na to jste přišla jak...ok tak udělejte si pokus doma až vám do bytu nebude svítit slunce a dejte ruku na podložku ...bude pod ní stín!...každý nepruhledný předmět vrhá stín..bez ohledu na slunce...je to ono tmavší místo pod objektem...které způsobí,že objekt se opticky vloží do prostředí...tak jinak...ukážu vám to na stupidním příkladu s jabkem...které jablko podle vás věrohodněji leží na stole...schválně...vlevo je to co děláte vy...BEZ STÍNU...a vpravo se stínem,
lendak: Nehádejte se. Dobrý fotograf ví o čem je řeč a jak se věci mají. Někdo ty " skládačky" bere jako legraci a posílají si to mezi sebou kdo udělá větší blbost a považují to za kumšt. Ty detaily jsou někomu zbytečné a proto to "nevysvětlíte". Dobré světlo.
jofa: to slečně asi nevysvětlíme..nemá ráda stín a tak ho prostě nikam nedává...vzdávám to...
zavinac: já se taky nechci hádat...ale radit si kde kdo dělá chybu...i já i jofa dělám chyby a neustále se učím...narozdíl od vás si nechám poradit ..jedině tak se můžu zdokonalit...fotka kde paní co sedí u vody v přírodě. tam bych třeba já část nohou které jsou ve vodě udělala tak aby byly mírně vidět..takhle to vypadá že má nohy zalité spíš betonem než vodou...další věc která hned bije do očí je barva pleti dámy...ta měla být taky zabarvená do žluta stejně jako je zabarvená (kolorovaná) celá fotka...když budete bílá jak sníh ale budete se fotit na slunečné pláži vaše kůže bude mít jinou barvu protože bude nasvícena sluncem...proto je potřeba barvě okolí přizpůsobit i plet objektu...aby to opticky zapadalo do pozadí a objekt působil reálně .to je všechno..na těhto věcech popracovat a je to bez problému...ale je to jen muj názor,tak to berte s rezervou...
Dobrý den, zkusím to popsat asi takto. Do jednoho obrázku budete vkládat jiný jako vrstvu, která bude mít určitou průhlednost. Případně, ten vkládaný obrázek bude mít zcela průhledné pozadí. Nevím, jestli je to srozumitelné. Zdravím!
P.S. Ten vkládaný obrázek musí mít i správnou a požadovanou velikost.
tohle jde uplně jednoduše bud v programu který je free a k dispozici..říká se mu jokepic.net...nebo v profi prográmku na edit fotek..já používám např Corel ...a je to práce pro zkušenější osubku..práce s vrstvami...např moje práce s vrstvami zde... překrytí objektu vodou nebo čímkoliv jiným..prolínání...nic na tom není ale chce to mít zkušenosti s grafickým programem... když to vysvětlím uplně jednoduše,tak si nahrajete na plochu graf.programu dva obrázky které chcete prolnout...označíte jeden obrázek a dáte možnost-upravy-kopírovat...poté kliknete na obrázek č.2 a pravým tlačítkem dáte "vložit"...tím se vám první obrázek vloží do druhého...pak už první obrázek jen zpruhledníte tím,že místo 100% nastavíte pruhlednost na např. 50%...tot vše...
lendak: Ty Surikaty je opravdu amatérská práce, ale berte to jako demo na postup práce. Ruku na srdce, ta rozpraskaná zem od sucha pod vodou, taky nemá logiku. Ale budíž, je to ukázka vrstev.
to jofa: já bych ani tak v tomto případě nehodnotila logiku jak grafiku a ta je u zvířátek na hodně špatné urovni..mimochodem tazatelka se prala na prolínání a průhlednost vrstev ..nikoliv jen na nové vrstvy...které se u surikat značně nepovedly mimochodem.))
Vy máte pokaždé u své osoby za každého počasí stín? Tak asi vidíte duchy.Přece stín tvoří slunce ..Nelepší to bude mít,jak si vyfotí pytlík se zeleninou a pak tam na něho dá sebe. a je to
.
zvládnete udělat z ženy na fotce mořskou pannu?..tak do toho ...to se ráda podívám na práci někoho jinýho (y)
doplněno 01.03.14 17:14:anebo zkuste tohle...taky hrozně jednoduchý (y)
,,ano jednoduché ,,tohle také dokáži.Nevidím nic složitého. Vpravit osobu do stromu ,,
doplněno 01.03.14 17:30:i když ten objekt je upravený,tak tohle zvládnu.. I v Gimpu i v Photoshopu...
doplněno 02.03.14 14:02:to dole tak tohle nedělám,nemá to pro mne nijaký význam ,,,ani se mi to nelíbí ,,Je to přeplácané..Je to můj názor
doplněno 02.03.14 15:32:tada máte vodní scénu,vždyˇse o nic nejedná
Prolínání několika vrstev v mém podání.
doplněno 02.03.14 14:34:Tak samozřejmě, že surikatám se to nemůže vůbec rovnat, jak kompozičně tak zpracováním. Polepším se.
: D já už radši nic neříkám: D mám přesah komentů takže ted píšu inkognito...ještě se tu poperte kdo je lepší grafik...nejlepší jsem samozřejmě já...,pochopitelně,...kdo nevěří je nevěřící : D
pokud mám honotit jofa a jeho bohulibý námět...je to zajímavý..dobrej nápad,...akorát je tam toho moc..zaměřila bych se na jeden až 2 objekty ...nejvíc mi tam ale vadí to,že ježíše v nebi máš placatýho...
tohle se ve srovnání se zvířátky dost bije: D...ale tohle je jen zeleně zabarvená fotka...lebky ležící v písku ve vodě...žádnou koláž ani přidaný objekt tam teda nevidím...ale nechám se ještě vyjádřit kolegu sopa...editovat fotku umí kdekdo...koláž je ale něco jinýho...např.tohle...pošli foto před a po...a pak můžem teprv hodnotit oki.
Teda @lendak vy mate ego, dostat se z puvodniho dotazu jak toto vyrobit na soutez kdo to umi lip.
Predem podotykam, ze nic takoveho neovladam, nic z toho neumim, ale kdyz uz se tu vychloubate:
Nevim, jestli to neni vada obrazovky, ale to kopyto te zeny napravo vypada, ze ji uhnije. Pardoooon...nebo je to stin?anebo je v te kaluzi jako ohen a je to opalene...
doplněno 02.03.14 18:52:Jeje, uz to vidim, je tam krater s ohnem a ona se nahriva, tak uz chapu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.