Nejste přihlášen/a.
mam windows 7 předesílám, že se mi do dnes na tomto systému toto nedělo.
koukám na film, nic nestahuji jen puštěný film, žádné aktualizace atd. , za 4 hodiny se vzbudím a v pc je udajně plné. A podle všeho za 4hodiny přibylo něco mezi 11-15gb dat. Antivir nic nehlasil, pc bylo dokonce ve spacím režimu když jsem se vzbudil... takže se to muselo odehrat během předchozích asi 2-3hodin, Teď jsem použil program clenear, ale ten dokázal vyčistit jen 1,8gb dat a to byla data především z obnovy apod. což nebude aktualní problém, co by jste mi doporučili s tímto problémem... předem díky .
Zkusil bych spustit chkdsk (z příkazového řádku např chkdsk c: /F /X a nebo chkdsk c: /R /X) to X je jen kvůli odpojení svazku, tím pádem porestartu, ale myslím, že si to samo řekne. Přes otazník si lze vyčíst funkce
Jinak ccleaner normálně body obnovení nemaže, pouze ručně, takže doporučuji na ně kouknout
přístup byl odepřen nemáte dostatečné oprávnění... nechápu když nemam vice učtu a jsem administrátor... vím amatérský dotaz, ale jakým přikazem to obejdu? předem díky ..
Nevím, zda to pouštíte z píkazového řádku: Start - Spustit - Otevřít v programu: cmd . Potom vložit výše uvedený příkaz. Raději to zkuste v Nouzovém režimu. Praktický stejný výsledek získáte postupem, který vám popíši na WXP, ba vyšších OS to bude podobné: Tento počítač - myší označte disk C: , pravým tlačítkem Vlastnosti - Nástroje - Zkontrolovat - zaškrtnete obě volby Automaticky opravovat chyby a Vyhledat a pokusit se obnovit chybné sektory. Počítač vám oznámí, že to provede po restartu. Zrestartujte a nechte celou akci proběhnout až do konce, chvíli to potrvá, obrazovka vás bude informovat o průběhu.
ja řadek spustit jsem nenašel... takže jsem že do přislušenství přikazový řádek a tam mi to píše toto...
na win xp na druhém kompu jsem toto dělal a nikdy tam tuhle hlášku neměl... tak mě to překvapilo. :D ...
tak to proběhlo a získal jsem přibližně 0,5gb stále těch 11gb nebylo nalezeno :D ... a nějak jsem nečekal, že ten test bude na 5hodin :D :D ...
Tak snad ještě jedna rada. Stáhněte si program WinDirStat Portable zde (freeware). Program disk prohledá a zobrazí velikosti složek a souborů i sdatumem změny, podle které jej můžete také třídit. Současně vše zobrazí graficky. Když si vše proklikáte, tak na tu záhadu už musíte přijít. Držím palce !
Spusťe program pro zjištění velikosti souborů a složek, např. tento, který je freeware. Zjistíte, které složky vám zabírají nejvíce místa. Z toho bude patrné k čemu došlo a co můžete odmazat.
ten program mi nepomohl vyřešit primární problém... ale to je tím, že neukazuje datovou stopu (čas) , ale sekundární problém vyřešil skvěle. Díky němu jsem našel věci které si narokovali takovou kapacitu až to bolelo, ale šlo o data her které byly už rok dva smazané apod. takže žádná spojitost... ale aspoň něco 22,8 Gb .
Tak zkuste vyhledat vyhledat na webu podobné programy, je jich víc, třeba budou umět i ten čas. Zkusil jste ten checkdisk jak radí @maverick? To je totiž také jedna z možností.
Měl byste zjistit, která data vám na disku přibyla. Postavte se do kořenového adresáře disku. Spusťe vyhledávač souborů (Ctrl F) - Všechny soubory a složky - Zadejte podle data. Vložte datum, kdy soubory přibyly a vyhledejte je. Pak třeba bude jasněji.
toto jsem udělal hned jak jsem to zjistil nic jsem nenašel... ani mezi skrytými soubory, to mi je právě divné. jen minoritní počet souboru o velikostech pár kb max. pár mega, hrubým přepočtem jsem v tom viděl max 200mb.
Je teoreticky možné, že mi pc, do dnes ukazoval špatnou hodnotu?
Popřípadě, že se mohl vlivem nějakého podprocesu, uložit 10gb nechtěných dat do historie firefoxu? (toto jsem sice ještě nikdy nezažil a nečetl, ale je to jediná věc kterou jsem cleanem nečistil ) .
Je to možné, Firefox si toho dokáže naukládat dost. Zkuste pročištit historii Firefoxu a smažte i zálohy oblíbených položek (nechte jen tu poslední).
11gb firefox to s emi nezdá, ale zkusím, díky za typ. jsme nechtěl přijít ale o otevřené šablony abych je nemusel dohledávat, či hesla a otevřené acount učty... ale co zkusím... díky díky .
Co se nevejde do paměti se ukládá na disk. Takže jste li zvyklý pracovat s více úlohami najednou rozšiřte na max povolenou hodnotu paměť případně pořiďte win 64 bit a rozšiřte paměť
mam 64bitovej system, 4g ram a 520gb (v realu je větši ale tohle je použitelná kapacita) hardisk, 4jádrovej procesor s taktem myslím že to je 1,6-1,8 . atd. atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.