Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemístit složky z disku C: na disk D:

Od: luca180 odpovědí: 17 změna:

Zdravím,

potřebovala bych pomoct přemístit složky (filmy apod.) z disku C: na disk D: bez toho abych znovu stahovala filmy. Mám Windows 7. Děkuji za odpověď Lucie

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud jsou oba disky zapojené v jednom počítači, stačí na disku C: označit myší složku s filmy, stisknout Ctrl+X, přejít na disk D: a stisknout Ctrl+V.

figurek*
hodnocení

1x

já obvykle uklízím tak, že přetáhnu složku z okna do okna. Otevřete si okno s náhledem na složky s filmy a ještě jedno okno na disku D, kam složky chcete přemístit. Pak složku myší uchopte a přetáhněte z okna do okna.

A ještě vám radím než začnete přemísťovat filmy, natrénujte si tu akci na nějaké složce s menšími soubory. Přemisťování filmů trvá dost dlouho.

Jo, tak to dělám taky. Ty klávesové zkratky moc nepoužívám. Co kdyby se člověk přehmátl a zmáčkl delete?

praivo*

Ty máš ještě [Delete] u mezerníku? A ve výchozím nastavení Woken je třeba odstranění souborů potvrdit.

To ne, ale když jsou promile v krvi, je jedno co se mačká

Tak páni IT správcové, proč se dneska tváříte jako zpráskaní psi? Ále, včera jsme trochu zapařili a pak jsme měnili hesla !

*zed*

hodnocení

1x

Neni to nezbytne potreba, ale pro podobne castejsi prace a vubec jakoukoliv praci se souborama a slozkama si doporucuji nainstalovat nejaky file manager. Total Commander, Free Commander a pod.

Ulehcuje a zefektivnuje to podobne prace a nabizi to dalsi funkce navrch oproti klasickym Windows. Napr. uz jenom razeni do fronty je velmi uzitecna zalezitost.

@axus: Máte pravdu, ale těžko tazatelce na této úrovni doporučovat něco tak nesmírně složitého, jako je instalace nějakého programu ! :-D

praivo*

Jak vidím, tak nejsem sám, kdo se diví počítačové (ne)gramotnosti některých lidí...

luca180
hodnocení

Tak hlavně, že jste se pobavil Vy ne? Příště fakt nic nepsat!

praivo*

Víš co, trvalo mi asi 5 vteřin pomocí Googlu a dotazu "kopírování souborů"najít tohle... Myslím, že by ti neuškodilo nastudovat si nějaké základy práce s počítačem...

doplněno 23.01.14 23:11:

Hejkale, Z4 ti to připomínat může, ale ty nejsi zastáncem vlastní snahy? Kdybych záměrně chtěl porušit Z4, tak jsem to odeslal dřív, ještě před odpověďmi kolegů. Ale já se jenom divím tomu, že si někdo vyhledávačem najde tuto poradnu, ale nenapadne ho/ji ten vyhledávač zkusit použít i k nalezení řešení svého problému.

doplněno 23.01.14 23:12:

Ona totiž ta poslední věta toho pravidla není zas tak 100% pravdivá...

výtka
Upozornění od sys hejkal 23. 01. 2014 22:32:47
! Pravidlo Z4: je zakázáno odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: "tam se zeptej, podívej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to! Připomíná mi to Z4
luca180
hodnocení

Za prvé my si netykáme a za druhé pokud chcete druhým psát něco, aby jste je schazoval, tak to raději nekomentujte. Hlavně že Vy víte vše!

praivo*

1. Tykání je na fórech normální, jestli se ti to nelíbí, tak jdi jinam.

2. Shazuješ se sama svojí neschopností sama aktivně hledat. Pár vteřin na Googlu a toto vlákno nemuselo existovat.

Toto není jen na tebe, podobné věci píšu každému, kdo položí takovouto otázku.

Nikdy jsem netvrdil, že vím vše a nikdy to tvrdit nebudu. Jen se před položením nějaké otázky snažím sám aktivně hledat. Díky tomu nemám se zdejší komunitou žádné problémy (i když se občas na něčem neshodneme) - ostatní ti to potvrdí.

doplněno 23.01.14 21:21:

A to jsem ještě celkem mírný, protože otázka je aspoň napsána docela slušně.

Sory Praivo, ale kdyz to nevi, tak to proste nevi.

Tazatelce prisuzujes pocitacovou negramotnost a zaroven od ni vyzadujes aktivni hledani informaci na googlu.

Neprotireci si to?

doplněno 23.01.14 22:06:

Par vterin na rozmysleni, zda mam k tematu skutecne co rict a polovina rekaci v tomto vlakne nemusela vubec existovat ;)

praivo*

Neprotiřečí. Když si dokázala najít tuhle poradnu...

Spravne.

A vyse pises: Ale já se jenom divím tomu, že si někdo vyhledávačem najde tuto poradnu, ale nenapadne ho/ji ten vyhledávač zkusit použít i k nalezení řešení svého problému.

Ale vzdyt pouzila vyhledavac / nebo obecne internet a ten svuj problem pomoci neho vyresila. Pouze jinak, nez se Ti zamlouvalo. Nasla proste poradnu, zeptala se a dostala odpoved. To je podle mne docela primocare reseni problemu.

-

Ale to je jedno.

hodnocení

0x
Napřed bych na soubor na C: použil Ctrl+C, potom na D: použil Ctrl+V potom zkontroloval zda je to tam, porovnal velikost, zkusil spustit, a v případě, že je vše OK, tak teprve původní z C: smazal.
Čert nikdy nespí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]