Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Outlook express - nejde smazat email

Od: spider® odpovědí: 27 změna:
Takže po dlouhé době jedna otázka. V uvedeném emailovém klientu nejdou smazat některé emaily a to žádným z dostupných způsobů. Nezobrazí se žádná chybová hláška. Zkrátka se nestane vůbec nic. Nějaké nápady?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Zkus pomocí myši označené řádky přetáhnout do jiné složky!

Pak ještě zkus trojklikCtrl-Alt-Del,otevře se správce úloh a tam se objeví úkoly,které ti mohou bránit v přístupu.Ty smazej a pak půjde pokračovat.

JABRAKA

hodnocení

Do jiné složky přetáhnout jdou, ale to problém neřeší. Správce úloh to také neřeší když nevíš co ke zprávě přistupuje. Patrně nic.
V jiné složce smazat jdou? Je možné že je nabořený dbx soubor. Nebo to zkus smazat přes dopněk total commandera: totalcmd.net/...
hodnocení

Nejdou smazat ani v jiné složce a do složky odstraněná pošta přetáhnout nejdou.
Aha, takže vzhledem k tomu že express používá pro každou složku vlastní soubor dbx tak nabořený to nebude, spíš to dělá přímo express. Dlouho jsem v něm nedělal tak jak řikám, ten plugin a nebooo pokud to jde připojit k jinému účtu (přesněji přihlásit se na pc jako druhý uživatel a otevřít jiný soubor, outlook to umí, express nevim)
Zkoušel jste komprimaci složek?
hodnocení

Nezkoušel a co jako s tím? To je snad jen kvůli úspoře místa.
Zkusil bych to, pokud je to stejné jako u pst co má outlook tak je to kvůli tomu aby se smazaly z pst souboru už smazané věci- do té doby tam stále jsou jen nejsou vidět...
hodnocení

No tady ale vidět jsou a naprosto bez problémů.
jj, jen řikám k čemu to je a za pokud nic nedáš ;) zkoušel jsi ten plugin?
hodnocení

Nezkoušel, protože se k onomu PC dostanu až zítra.
hodnocení

Komprimace pomohla. Je to opravdu moc dobře vymyšleno. Když se smaže e-mail, tak se smaže jenom jako (změní se pár znaků v hlavičce) a velikost databáze roste. Jelikož je tam FAT32, tak po dosažení cca 4giga dále růsti nemohla a proto se maily nedaly smazat.
Takhle to funguje v databázích ;) Je to někdy sviňárna ale je to tak
tomu neverim, v DB se záznam smaže hned a tabule je pak dirava (fragmentovana), tyto diry se zaceli bud defragmentaci nebo dalsimi zaznamy :)
hodnocení

Ještě že u plného Outlooku je to jinak.
Ne je to úplně to samé, za posledních 5 let jsem to řešil na muj vkus až mockrát ;)
To clay: úplně to samé v bledě modrym nám dělal třebas exchange server
hodnocení

To se mi nezdá. Jedu na něm už spostu let a pst soubor má stále celkem "dobrou" velikost.
Já nekecám :D
Máme dokonce takové borce že omezení 2GB na outlooku 2000 dají max do 2 let
dej mi týden! *haha*
Tebe raději do studií počítat nebudu, kazil bys mi průměr *haha*

Udělal jsi to? Komprimace opraví strukturu .dbx souboru

hodnocení

0x
Jabraka mi to vybral, dál jsem bez nápadů... ale popřemýšlím ;)
al bunda*
Já vím, že už jsem s tím trapný, ale co "obnovení systému"?
hodnocení

Není žádný bod obnovení. Příjem emailu nemá na bod obnovení vliv.
al bunda*
Příjem ne, ale nastavení a program jako takový ano. Pokud je problém v programu, mohlo by to pomoci. Ovšem já jsem jenom lama a když říkáš, že neexistuje bod obnovení... Tak nic.
hodnocení

Nastavení ani program bod obnovení nevytvoří:
support.microsoft.com/...
swordfish*

Zdravicko, diky za tip ohledne komprimace - kolegyni se stal stejny problem a pomoci tehle metody se to povedlo :)

Tudíž dík za pomoc... Ještě technická, je třeba zkomprimovat všechny složky, nejen jednu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]