Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak navýšit UPC z 30 na 40?

Od: petrb* odpovědí: 11 změna:

Mám starý tarif UPC internet 30, kde platím 312 Kč. Rád bych navýšil na 40, ale bez závazku. Po roce jsem se u UPC ze závazku vyvázal, ale pokud nyní budu chtít přejít z již nenabízeného tarifu 30 na tarif 40, tak se opět budu muset na rok uvázat.

Neznáte nějaký fígl?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

athenaise*
hodnocení

0x

Zdravím petrb, nevím, jestli je na toto nějaký fígl, snad jen poukázat, že půjdte jinam a pod. Ale bacha, s touhle fimou mám nemilé zkušenosti a protože to mezi náma dopadlo nakonec dobře, k mé spokojenosti, nebylo to nic, co bych chtěla opakovat.

Stěhovala jsem se tenkrát na Vysočinu a protože při prohlídce bytu jsem jukla i na samolepku UPC, že v domě funguje, vůbec by mě nenapadlo, že to je jen pro televizi.Ale to předbíhám.

Ještě v bývalém domově byl internet od UPC se závazkem na dva roky. Půl roku před ukončením (a zároveň i před stěhováním) se u mých dveří objevil pán s tím, že je od UPC a jestli bych se nechtěla podívat na zajímavou nabídku. A protože šlo o slevu pozvala jsem ho dál.Vše bylo OK. Jen jsem se zmínila, že se za půl roku budu stěhovat a že když je jeho nabídka na rok upsání, že to může být problém. Jenže pán byl v klidu a oznámil mi, že je vše v pořádku a že na Vysočině u jejich firmy není problém s připojením, když je to ve MĚSTĚ a že stačí jen změnit adresu. Slovo dalo sllovo a s milým pánem a se smlouvou prodlouženou na rok, jsem se rozloučila.

A ejhle, asi tam po 1 měsíci, kdy se byt trochu upravoval a zařizoval, jsem kontaktovala UPC. A co se nestalo. UPC mi řekla, že v tomto městě připojení nemá a že se mnou bude ukončená smlouva, ale že budu muset zaplatit pár tisíc za nedodržení smlouvy. A to se mi samolitr nelíbilo. Tak jsem jim emailem odpověděla, že JÁ smlouvu rušit nehodlám a že je na nich , jakým způsobem to budou řešit, protože není mou povinností hledat, v jakém městě jejich firma operuje.

Nakonec to dopadlo ok, ale věřte, že to nebylo hned (3měsíce) a jejich modem dokonce chtěli, abych jim z Vysočiny dovezla osobně až do Pardubic. Prostě jednání jak ...se zákazníkem. Takže doporučuji...dejte si bacha. A.

honzav88*

Já teď nevím jaké má UPC VOP, ale já když jsem se stěhoval, tak i přesto, že jsem měl ještě platnou smlouvu mi tuto smlouvu z důvodu stěhování bez problémů dohodou ukončili. Modem jsem vrátil doporučeně poštou a měl jsem klid. Nikdo mi nijak nehrozil sankcí apod.

athenaise*

těžko říct, proč mi to dávali "sežrat" :(

tomasek*
hodnocení

0x

Fígl asi neexistuje. Kromě nějakých výjimek (které asi mohou teoreticky nastat) je úvazek vždy na rok. Já takhle každý rok "ruším" net, aby mi na ten další ponechali nižší cenu (protože za plnou cenu by mi mohli, víte co...). Ani jsem ještě nezkoušel, jestli rychlost nenavýšili automaticky...

petrb*
hodnocení

UPC právě rychlost nenavyšuje. Čekají, až se sami ozvete, aby vás mohli opět uvázat na rok.

Takže teďka platím 312 Kč za tarif 30, když budu chtít navýšit rychlost a přejít na tarif 40 (ten stojí 300 Kč), tak se přechodem zavážu na další rok. U nás sice výhodnější nabídka internetu není, takže úvazek mi nevadí, ale člověk nikdy neví, něco se stane, budu se muset náhle odstěhovat, nebo se přece jen objeví lepší nabídka od konkurence a pak ten závazek zabolí...

Jak to myslíte s tím "rušením" a ponecháním nižší ceny, to jsem nepochopil, o co jde? Děkuji.

tomasek*

Nabídku UPC až tak nesleduju, ale alespoň dříve navyšovali rychlost "plošně" a každému jí navýšili automaticky. Teď jsem to kontroloval a mám pořád 30 Mb/s. Ale nejsem si jistý, jestli není omezení modemem (Motorola) - jestli není 30 Mb/s maximum, co zvládne. Pokud byste se stěhoval, tak by možná šlo úvazek zrušit. Pokud by se u Vás objevila lepší nabídka od konkurence, tak by asi cenový rozdíl (měsíční poplatek) nebyl až takový, takže byste to holt do konce úvazku u UPC "přežil".

Jinak tím "rušením" máme na mysli toto - standardní cena 30 Mb/s netu je něco kolem 500 Kč/měsíc. Když jsem se kdysi stěhoval, tak jsem si smlouvu "přetáhnul" a dali mi na rok cenu 300 Kč/měsíc. Po roce to chtěli navýšit, tak jsem řekl, že to radši zruším - no a ejhle - nabídli 300 Kč/měsíc na další rok. Ale sami od sebe to neudělají - každý rok se s nimi musí člověk handrkovat...

petrb*
hodnocení

No jo, jenže tím, že kývnete na jejich nabídku ceny 300 Kč, tak tím kývnete právě i na ten roční úvazek...

tomasek*

To jo, ale u UPC je vždycky úvazek min. na rok... Holt s tím člověk musí předem počítat.

petr12345

Upc vam samo rychlost z 30 na 40 nenavysi.Je to sice za stejnou cenu,ale musite tam zavolat a objednat jiny modem,protoze ten stary to neutahne.Jedine co po vas budou pak jeste chtit je600kc za navstevu technika,ktery vam to doveze domu a zapoji.Samozdrejme UPC se samo neozve, ze muzete mit vetsi rychost za stejnou cenu jako ze vsim tady v tom state:)

tomasek*

Takže aby mi zvýšili rychlost, tak za to ještě musím zaplatit 600 Kč? To snad radši tu smlouvu po ukončení platnosti zruším a pak "podepíšu" novou - to je pak předpokládám instalace zdarma...

petrb*
hodnocení

Tak třeba já mám ten lepší modem, který umí i 100 Mb. Ale je pravda, že někdo může mít ještě starší modemy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]