Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím o radu jak rozšířit signál po baráku. Internetové připojení mám od O2, t.j. přes router.Bohužel síla signámu nevystačí po celém baráku. Mám ještě jeden nepoužívaný wifi router ,,Tenda,, Chtěl bych tedy se pokusit vézt signál vzduchem. Jen si nejsem jistý nastavením. Za každou cennou radu mockrát děkuji.
Jakou máte na stávajícím AP anténu? K běžným přístrojům se dává cca 1-2 dBm. Možná by stačilo koupit na aukru výkoonější anténu. Objevují se tam antény 5-10 dBm. Taky jsem to tak udělal. Jen je třeba vědět, že jsou materiály, které velmi dobře odstíní signál a tam ani silnější anténa a ani další přístroj mepomůže.
a to se pak sousedi diví, že sami chytí kulový, když to takt udělá každý...pěkná prasárna, norma sem norma tam..že? však normy jsou pro srandu.
.. máme tu odborníka a rada by nebyla? To máš na mysli asi to veké síto.které svítí na 5 km. Mé doporučení jistě žádnou normu nepřekračuje.
pokud to chce luftem tak jediněstroj co umí repeter, ale pak si zase bude stěžovat, že je to pomalé...stačil by Airlive 5460, někde na aukru by ho možná spalšil..
Díky všem .Nebudu se v tom dále více ,,rejpat,, Jednoduše zkusím anténu a koknu na materiály ve stropu.O sílu signálu v horním patře ani nejde.Stejně se to bude využívat jen občas a to na prohlížení stránek apod.Hlavní využítí,stahování bude pořád dole po kabelu.
Přesto velice děkuji za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.