Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pc monitor - využití

Od: stirecek* odpovědí: 12 změna:
Uz se to tu řešilo, ale bez odpovědi. Hledám využití PC monitoru. Mám představu pro využití jako TV, s tím, ze bych dokoupil setobox, kabelem scart - dvi bych propojil, zvuk bych vytáhl přímo ze setoboxu. Monitor má rozlišení nějakých cca 1600x1000, hodnoty jsou přibližné. Má s tím někdo zkušenost? Dostanu tam ten obraz? Děkuji za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tuhle jsem viděl takové zajímavé využití starého LCD monitoru. Normálně vykuchaný LCD panel (bez podsvícení), ale s elektronikou se položí na starou zpětnou promítačku a dataprojektor je na světě. *haha*

hodnocení

0x
Kolem vánoc jsem na čínským e.shopu viděl setopbox místo výstupu na anténu nebo scart to mělo konektor pro monitor. Cena vycházela kolem 320.-kč doprava zdarma. Za takový peníze nemá smysl se s tím bastlit doma na koleně s výsledkem nejistým.

stirecek*
hodnocení

Tak to je super. Netušil jsem, ze se něco takového dělá. Kluci čínští jsou šikovní.

host*
hodnocení

0x

8-) - údiv, šikovná krabička. Má to sice rozlišení jenom Output: PAL (720 x 576) / NTSC (720 x 480) a neumí to HD televizi, viz "It can only receive PDTV(Popular Definition Television) and SDTV(Standard Definition Television) signal. HDTV(High-definition TV) signal can’t be received...", takže tazatel nevyužije celé rozlišení svého monitoru, ale jako nápad pro prodloužení užitné hodnoty a využití staršího monitoru je to výborné.

kangaroo*
hodnocení

0x

Syn ma Samsung SyncMaster P2450, který je FullHD a má VGA,DVI,HDMI vstup. Takže na DVI má připojený notebook a na HDMI má připojený satelitní přijímač a není co řešit. Jenže je potřeba si to ověřit ne každý monitor se dokáže přizpůsobit 480p,576p,720p,1080p. a taky záleží na nastavení sat. přijímače. Nebo kupte rovnou monitor s DVB-T, ale ty jsou většinou o 50-100% dražší než normální monitory.

kangaroo:

stirecek nechce kupovat nový monitor, chce využít minitor který má :)

stirecek:

takto používám monitor už několik let :)

starý monitor, nevyužitý settobox

kangaroo*

Já vím. Jen bude lepší si to předem ověřit funkčnost, protože syn si sehnal jiný monitory a zjistil, že u přechodu z 576p na 720p nebo 1080p se úplně rozpadl či vůbec nenaskočil obraz. Takže né všechny monitory to budou umět.

Ona to není ani tak věc monitoru jak by se mohlo zdát, ale toho výstupu VGA na settopboxu...

stirecek*
hodnocení

Bmbx - a jak to máš zapojené? Rozlišení monitoru? Jaký vstup?
stirecek*
hodnocení

Rozlišení je tuším 1680x1050, 22". Nemá hdmi ani USB, jen klasický PC vstup. Nemá ani repro. Používal jsem ho rok, takže bych ho chtěl využít jinak. Treba do kuchyně nebo pokoje, rozlišení se dá nastavit nižší, myslím ze to bylo možné, ale je to 16:9, ale prý jsou s tím problémy, proto hledám někoho, kdo to má odzkoušené v praxi. Mám video, takže by se mohlo využít jako tuner, jen koupit kabel scart - dvi, zvuk by se vytáhl přímo.

Teď nejsem doma, ale pokud do večera nezapomenu tak ti dám vědět, ten settobox nemá výstup VGA, tak to mám přes převodník KOMPOZIT VIDEO-VGA a ten to převádí do nějakého vyššího rozlišení než je standardní DVB-T.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]